Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Literature of the Wolrd: Ποιο είναι το πιο δημοφιλές βιβλίο για κάθε χώρα;


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Απρίλιος, 2017 - 11:26 | Στην Κατηγορία:

Literature of the Wolrd

Κάθε βιβλίο είναι ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο. Μπορεί όμως να είναι και ένας υπέροχος τρόπος για να γνωρίσεις μια άλλη χώρα. Τους ανθρώπους της, την κουλτούρα τους, τον πολιτισμό τους, τις παραδόσεις τους, την ιστορία τους. Και φυσικά κάθε χώρα φημίζεται για τα δικά της λογοτεχνικά «διαμάντια» που ξεχωρίζουν παγκόσμιο επίπεδο ενώ η φήμη τους- και οι πωλήσεις τους- ξεπερνούν τα στενά σύνορα της χώρας καταγωγής του συγγραφέα.

Ο χρήστης του Reddit Backforward24, έφτιαξε λοιπόν ένα μαγευτικό χάρτη, στον οποίο έδωσε την ονομασία «Literature of the World» (Λογοτεχνία του Κόσμου) και πάνω σε κάθε χώρα αναγράφεται το πιο διάσημο ή σημαντικό λογοτεχνικό έργο που έχει να παρουσιάσει.

Για παράδειγμα για τη Ρωσία είναι το «Πόλεμος και Ειρήνη» και για τις ΗΠΑ το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» ή το «Υπερηφάνια και Προκατάληψη» για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την Ελλάδα είναι η «Ιλιάδα» του Ομήρου.

Literature of the World

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη σε υψηλή ανάλυση εδώ.

Φυσικά ο καθένας μπορεί να διαφωνήσει με τις επιλογές που έχουν γίνει και να επιμένει πως στη θέση του έργου του Τολστόι θα έπρεπε να είναι ένα έργο του Ντοστογιέφσκι στην περίπτωση της Ρωσίας ή του Χέμινγουεϊ αντί για της Λι Χάρπερ στην περίπτωση των ΗΠΑ κοκ.

Και όλες οι διαφωνίες μπορεί να είναι σεβαστές, όσο υποκειμενική μπορεί άλλωστε να είναι και η κριτική στις Τέχνες.

Εμείς πάντως σας προτείνουμε να μην μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε εάν πράγματι ο Βίκτωρ Ουγκό και οι «Άθλιοι» είναι το πιο χαρακτηριστικό λογοτεχνικό έργο για τη Γαλλία ή εάν η Ιρλανδία πρέπει να εκπροσωπείται από την «Οδύσσεια» του Τζέιμς Τζόυς. Εστιάσετε στην πρωτοτυπία της προσπάθειας, απολαύστε την «ομορφιά» αυτού του χάρτη και περιηγηθείτε σε χώρες που τους συγγραφείς και τα έργα τους δεν γνωρίζουμε, όπως στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική ή σε μικρές χώρε της Λατινικής Αμερικής.

Και ίσως εκεί να βρίσκεται το επόμενο αγαπημένο σας βιβλίο...

 

ΠΗΓΗ: spoudase.gr

Stickers: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Stranger Things: Έρχεται και το πρώτο βιβλίο για την αγαπημένη σειρά

Με «κέντρο» τον βασικό χαρακτήρα, την Eleven

Ένα φορτηγό-βιβλιοθήκη κάνει στάσεις ανάγνωσης στις γειτονιές της Αθήνας! [πρόγραμμα]

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

Ανοικτή Βιβλιοθήκη - Ένα εγχείρημα για να φέρει το βιβλίο ξανά στα χέρια μας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αποθαρρύνει την ανάγνωση ως δημιουργική ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο