Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα Όσκαρ!


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 2 Ιούλιος, 2018 - 15:54 | Στην Κατηγορία:

Τι προβλέπει απόφαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για τα Ντοκιμαντέρ

Στο εξής, τα ντοκιμαντέρ που θα κερδίζουν τον "Χρυσό Αλέξανδρο" κάθε Μάρτιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα εξασφαλίζουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ, που μπορεί να τους οδηγήσει στην τελική πεντάδα για το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η παραπάνω εξέλιξη προκύπτει μετά την απόφαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών να επιλέξει 28 κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Δικαιολογημένη η χαρά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα με τα φεστιβάλ που επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία, δίπλα στα Φεστιβάλ Βερολίνου, Καννών, το IDFA - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Άμστερνταμ, το HOT DOCS (Καναδάς), το CPH:DOX - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κοπεγχάγης, το Φεστιβάλ Σέφιλντ, το Visions du Reel, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας κ.ά.

«Στο ανταγωνιστικό διεθνές κινηματογραφικό τοπίο, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση και τον ρόλο του στην ανακάλυψη των νέων ταλέντων και συνδιαλέγεται με τα σπουδαιότερα φεστιβάλ παγκοσμίως» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Stickers: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σαρωτικές αλλαγές στα Όσκαρ: Το νέο βραβείο και η αλλαγή στην ώρα

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται μετά το 2016

Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο Shape of Water

Μέσα στη δίνη του σεξουαλικού σκανδάλου που συγκλονίζει το Χόλιγουνθ