Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τα θεμέλια για τη μεγένθυνση του τουριστικού ρεύματος από την Αμερική προς την Ελλάδα βάζει η ελληνική εταιρία North Events


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Μάρτιος, 2018 - 07:32 | Στην Κατηγορία:

Τουρισμός στην Ελλάδα

Τα θεμέλια για τη μεγένθυνση του τουριστικού ρεύματος από την Αμερική προς την Ελλάδα βάζει η ελληνική εταιρία North Events με την ανακοίνωση για τη διοργάνωση του πρώτου ελληνικού  Β2Β Roadshow στην Αμερική, με αφορμή το "2ο Greek Panorama".

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η North Events, υπογραμμίστηκε ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς να συναντήσουν εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής, με τη σημαντική συνεργασία και το κύρος της ASTA (American Society of Travel Agents).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το "Roadshow" θα ταξιδεύσει στην Βοστώνη, στη Νέα Υόρκη αλλά και στην Ουάσινγκτον και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν, παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών, γευσιγνωσίες παραδοσιακών προϊόντων αλλά και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που αποτυπώνουν την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.

Οι ημερομηνίες τον Μάιο με τις πόλεις των επαγγελματικών συναντήσεων είναι οι εξής: α) 7.5.2018 στη Βοστώνη, β) 8.5.2018 στη Νέα Υόρκη, γ) 9.5.2018 στην Ουάσιγκτον.
Ιδιαίτερης σημασίας αναδεικνύονται και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αμερικανικό Κογκρέσο την Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, αλλά και στην Ελληνική Πρεσβεία στην  Ουάσιγκτον το Σάββατο, 12 Μαΐου 2018. 

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 με πρωτοβουλία της Hellas North American Events & της North Events και με τη συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, σε αίθουσα του Αμερικανικού Κογκρέσου θα γίνει παρουσίαση της Ελλάδας, όπου και θα προσκαλεστούν 100?150 Αμερικανοί γερουσιαστές και πολιτικοί εκπρόσωποι με σκοπό την σύσφιγξη διμερών σχέσεων σε επίπεδο συνεργασίας για τους κλάδους του τουρισμού, και των προϊόντων ? με κοινό άξονα πάντα τον ελληνικό πολιτισμό.
Το Σάββατο 12 Μαΐου στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, πλούσιες εκδηλώσεις θα ξεχωρίσουν και πάλι την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης αλλά και του κόσμου, εξασφαλίζοντας δημοσιότητα και αναγνώριση. Ο πρόεδρος και ιδρυτής της North Events Λεωνίδας Μπαμπάνης δήλωσε: «Φέτος είναι η χρονιά της Ελλάδας για την Αμερική και αναμένονται νέες συνεργασίες και συνέργιες. Η διοργάνωση της ASTA Destination Expo εδώ στην Αθήνα τον Απρίλιο, το Roadshow της North Events στις 3 μεγάλες πόλεις και αγορές της Αμερικής τον Μάιο, αλλά και η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δυναμική που έχει η αγορά των ΗΠΑ για ελληνική τουριστική βιομηχανία».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FEDHATTA Λύσσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ελληνικοί προορισμοί προβάλλονται στις 3 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και δημιουργούν προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την αγορά της Αμερικής».

(ΑΠΕ ΜΠΕ)


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ μέσα από αριθμούς

Το γράφημα αποτυπώνει στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2017 τα οποία σκιαγραφούν την εμπορική σχέση των δύο κρατών.

ΕΡΕΥΝΑ - Η Ελλάδα στις πρώτες έξι χώρες της ΕΕ σε αριθμό τουριστικών κλινών

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία της Eurostat για τις τουριστικές κλίνες στην ΕΕ 

Η «Αυτόνομη Ταξιδιωτική Σουίτα»

Είμαστε προ των θυρών ενός καινούργιου ορισμού της έννοιας «ταξίδι».

Οι τουρίστες στη Φλωρεντία θα πληρώνουν τώρα πρόστιμο, αν τρώνε στον δρόμο

Οι τουρίστες που θα τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας θα πληρώνουν πλέον πρόστιμο ύψος €150 έως €500.

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ, καθώς η πόλη αγωνίζεται να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των τουριστών, που προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φτηνά ενοίκια για διαμονή σε σπίτια μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb.

Οι Times αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.