Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας - Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε ο Ερντογάν


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουάριος, 2018 - 11:47 | Στην Κατηγορία:

Ιστορικό χαμηλό» καταγράφουν οι σχέσεις των δύο χωρών, άλλοτε καλών εταίρων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, όσοι Τούρκοι μεταβούν στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με ενδεχόμενες "αυθαίρετες συλλήψεις", ενώ γίνεται εκτενής αναφορά σε τρομοκρατικά χτυπήματα και άλλα περιστατικά βίας έχουν σημειωθεί επί αμερικανικού εδάφους.

Η τουρκική κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες της να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα πριν ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και ενώ δεν θα πρέπει να διστάσουν ακόμη και να αναθεωρήσουν την απόφασή τους να ταξιδέψουν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί. Πέραν του θέματος της έκδοσης του Φ. Γκιουλέν που επιθυμεί διακαώς το καθεστώς Ερντογάν, θεωρώντας τον υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, η πρόσφατη καταδίκη του Τούρκου τραπεζίτη, Μεχμέτ Χακάν Ακίλα, εξόργισε ακόμη περισσότερο την Άγκυρα που έκανε λόγο για πολιτικά κίνητρα.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε ότι η ίδια η Halkbank θα καταβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο της επιβληθεί από τις ΗΠΑ μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να καταδικάσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας αυτής Μεχμέτ Χακάν Ατίλα ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, γράφει σήμερα η Hurriyet.

"Αν επιβληθεί στην Halkbank κάποιο πρόστιμο, αυτή θα το πληρώσει. Εμείς δεν θα δανειστούμε για την Halkbank", σημείωσε ο Σιμσέκ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται η Hurriyet.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Έλληνας καθηγητής του Παν. Στάνφορντ μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ

Έγινε κυρίως σε αναγνώριση της διεθνώς πρωτοποριακής δουλειάς του πάνω στην μετα-έρευνα, δηλαδή στην έρευνα πάνω στις έρευνες άλλων επιστημόνων, και στη συνεχή προσπάθειά του να γίνει γενικότερα η επιστημονική έρευνα πιο αξιόπιστη και διαφανής

Το «ευχαριστώ» του Τραμπ στον Ερντογάν

Για την υπόθεση του πάστορα Άντριου Μπράνσον