Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σκύλος ή γάτα; Η απόλυτη «μάχη» σε αριθμούς


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουάριος, 2018 - 14:03 | Στην Κατηγορία:

Τι ισχύει σε Ευρώπη και Ελλάδα

Αν και η υπόλοιπη Ευρώπη έχει ταχθεί πιο ξεκάθαρα υπέρ του σκύλου ή της γάτας ως επιλογή κατοικίδιου οι Έλληνες (σ.σ. όπως και οι Φινλανδοί) δείχνουμε να μην είμαστε τόσο αποφασισμένοι και η διαφορά να βρίσκεται στο 1%.

Στην Ελλάδα όπως προαναφέραμε η διαφορά είναι στο πόντο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 14% των νοικοκυριών στην πατρίδα μας που έχει τουλάχιστον ένα κατοικίδιο προτιμάει τον σκύλο και το 13% την γάτα.Τα παραπάνω ποσοστά δεν αποκλείουν την συνύπαρξη των δύο pet κάτω από την ίδια στέγη.  Σε απόλυτα νούμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 660.000 σκύλοι και 590.000 γάτες στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει την μάχη των κατοικίδιων στην Ελλάδα την έχουν κερδίσει σε απόλυτα νούμερα τα πουλιά τα οποία φέρεται να αγγίζουν το 1 εκατ. (συγκεκριμένα 970 χιλ.). Πίσω από τον σκύλο και την γάτα και σε σχετικά μικρή διαφορά βρίσκονται τα κουνέλια (417.000) ενώ πολύ πιο μακριά βρίσκονται τα ψάρια ενυδρείου (90.000) και οι χελώνες (9.500).


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

«Δημοκρατικό Σχολείο για όλους» Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα

Έρευνα του Τμήματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ευρώπης με καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής την 6-5-2018

Άγριο έγκλημα στη Λευκωσία - Η υπόθεση υιοθεσίας που προβληματίζει τις αρχές

Την άκρη του νήματος πίσω από τη διπλή άγρια δολοφονία ενός ζευγαριού στη Λευκωσία αναζητά η αστυνομία της Κύπρου. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις, με τις ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλh

Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για το προσφυγικό ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Σχετικά με τη διαδικασία διάσωσής τους από το λιμενικό σώμα