Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Χειροκροτήματα στο Ευρωκοινοβούλιο κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιούνιος, 2018 - 17:41 | Στην Κατηγορία:

Έντονη δυσαρέσκεια από ευρωβουλευτές όταν συνάδελφοί τους επέκριναν τη συμφωνία

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το όνομα της γείτονος, που ανάγνωσε ο αντιπρόεδρός του, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι μόνο σημαντική για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι ήδη ο πρόεδρος της ΕΕ, κ. Τουσκ, η Κομισιόν, καθώς και ο ΟΗΕ χαρακτήρισαν τη συμφωνία ιστορική και μεγάλη νίκη της διπλωματίας και πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταθερά επιδίωξε, όλα αυτά τα χρόνια, «μια τέτοια συμφωνία, αμοιβαία αποδεκτή και από τις δύο χώρες». «Το πιστοποιούν τα ίδια τα δεκάδες ψηφίσματα που έχουμε εγκρίνει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και συναίνεση όλων των πολιτικών ομάδων» είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης, υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια από την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών όταν κάποιοι ευρωβουλευτές επιχείρησαν να ταχθούν κατά της συμφωνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.