Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Χαν: Θα έχουμε λύση στο Σκοπιανό τις επόμενες δύο βδομάδες


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απρίλιος, 2018 - 19:30 | Στην Κατηγορία:

Τι δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής

Για λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων κάνει λόγο ο Γιοχάνες Χάν, αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, παρά τις έως τώρα δυσοίωνες προβλέψεις.

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο ο Επίτροπος προανήγγειλε λύση για το "Μακεδονικό" τις επόμενες δύο εβδομάδες, λύση που, όπως εκτιμά, θα ανοίξει το δρόμο για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα ο Γιοχάνες Χαν σημειώνει: "Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μία λύση. Τουλάχιστον μία λύση που θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη διαπαγματεύσεων με τη FYROM. Όλοι συμφωνούν ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο για την κοινωνία, για τη χώρα και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων."

Πρόειται για μια δήλωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις σοβαρές αντιθέσεις που έχουν προκύψει με την άρνηση της αναθεώρησης του Συντάγματος από πλευράς ΠΓΔΜ, με τις αλυτρωτικές αναφορές και τη μακεδονική παράδοση και πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη 25/5, θα λάβει χώρα στη Βιέννη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιάμ με τον σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, προκειμένου γίνει μία ακόμη προσπάθεια εύρεσης μίνιμουμ προσέγγισης, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων όπως τα περιέγραψε ο Γιοχάνες Χαν.  


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

10 σημεία της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος του Σεπτεμβρίου

ΠΓΔΜ: Στις 30/9 το κρίσιμο δημοψήφισμα

Για την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών