Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Λαγκάρντ: Θα ψηθούμε όλοι αν δεν πάρουμε μέτρα για το κλίμα!


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Οκτώβριος, 2017 - 16:15 | Στην Κατηγορία:

Τι δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ

Ο κόσμος θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εάν δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και την ανισότητα, προειδοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αν δεν εξετάσουμε αυτά τα θέματα θα περάσουμε σε ένα σκοτεινό μέλλον» σε 50 χρόνια, δήλωσε η ίδια την Τρίτη, σύμφωνα με τον Guardian, σε μεγάλη οικονομική διάσκεψη στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Η Λαγκάρντ ανέφερε ακόμη ότι «θα φρυγανιστούμε και θα ψηθούμε» εάν ο κόσμος δεν καταφέρει να πάρει «κρίσιμες αποφάσεις» για την αλλαγή του κλίματος.

Το 2015, περίπου 195 έθνη υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η οποία θέτει στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση της θερμοκρασίας κατά περισσότερο από δύο βαθμούς σε περίπου 50 χρόνια.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε τον Ιούνιο την έναρξη μιας τριετούς διαδικασίας για την εξάλειψη του συμφώνου, υποστηρίζοντας ότι θα θέσει τις ΗΠΑ σε οικονομικό μειονέκτημα!

Η απόφαση αυτή του Τραμπ συνάντησε την έντονη κριτική από παγκόσμιους ηγέτες και ακτιβιστές, με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, να κατηγορεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «στέκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Η Λαγκάρντ ζήτησε επίσης να αντιμετωπιστεί η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και των χωρών που «έχουν», καθώς και εκείνων που «δεν έχουν».

Αν ο κόσμος θέλει ένα μέλλον που "μοιάζει με ουτοπία και όχι δυστοπία", πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, είπε ο Λαγκάρντ. Προέβλεψε δε ότι σε 50 χρόνια, το πετρέλαιο θα είναι δευτερεύον εμπόρευμα.

Σε δήλωσή της μετά την επίσκεψή της, η επικεφαλής του ΔΝΤ επαίνεσε τις προσπάθειες μεταρρύθμισης της Σαουδικής Αραβίας που κινείται για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων των επίμονα χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

«Η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει επίσης μεταρρυθμίσεις για τη μείωση των περιορισμών στις γυναίκες που εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό», δήλωσε η Λαγκάρντ, επισημαίνοντας μια πρόσφατη απόφαση που θα επιτρέψει στις γυναίκες να οδηγούν.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα θα μπορούσε να ενισχυθεί μέσω φορολογικών κινήτρων και άλλων πολιτικών, πρόσθεσε η ίδια.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε

«Καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, καύσωνες - ακόμα και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η νέα έκθεση της IPCC είναι σαφής: Η ανθρωπότητα πρέπει να δράσει άμεσα. Η ζωή  θα αλλάξει αποφασιστικά», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διέσχισε τη Βόρεια Θάλασσα λόγω... υπερθέρμανσης του πλανήτη!

Ο πάγος στην περιοχή της Αρκτικής "χτύπησε" ιστορικό χαμηλό τον περασμένο Ιανουάριο