Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κούβα: "Ρατσιστικά και απρεπή" τα σχόλια του Τραμπ για τις "χώρες απόπατους"


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουάριος, 2018 - 07:34 | Στην Κατηγορία:

Η Αβάνα καταδικάζει τα «ρατσιστικά και απρεπή» σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τις «χώρες απόπατους»

Η κυβέρνηση της Κούβας καταδίκασε την Παρασκευή τις «ρατσιστικές, δυσφημιστικές και απρεπείς» δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε την Πέμπτη στη μετανάστευση στις ΗΠΑ από «χώρες απόπατους».

Η κυβέρνηση της νήσου «καταδικάζει σθεναρά τις ρατσιστικές, δυσφημιστικές και απρεπείς δηλώσεις (του προέδρου) των ΗΠΑ για την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ, τα κράτη της Αφρικής και άλλων ηπείρων», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας σε μια ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Αυτές οι γεμάτες μίσος και περιφρόνηση δηλώσεις προκαλούν την αγανάκτηση του κουβανικού λαού», προστίθεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν οι Αφρικανοί και οι Αϊτινοί στην ιστορία της Κούβας.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με κοινοβουλευτικούς και κυβερνητικά στελέχη στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ διερωτήθηκε γιατί η χώρα του οφείλει να υποδέχεται μετανάστες από «χώρες απόπατους» και έκρινε πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να υποδέχονται περισσότερους μετανάστες «από τη Νορβηγία».

Τα σχόλιά του προκάλεσαν σάλο εντός της χώρας και σε διεθνές επίπεδο.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Για πάντα θα ανάβει φωτιά η ματιά σου Κομαντάντε

51 χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο καλεί ΗΠΑ και Κούβα να «χτίσουν γέφυρες»

Δηλώσεις του Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε μια συνάντηση Κουβανών και Αμερικανών καλλιτεχνών.