Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ιράν: Άνοιξαν τις κερκίδες για τις γυναίκες, μετά από 37 χρόνια


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιούνιος, 2018 - 12:09 | Στην Κατηγορία:

Για να δουν σε γιγαντοοθόνες το παιχνίδι με την Ισπανία

Το ξεκίνημα για το Ιράν ήταν θετικό, καθώς στην 1η αγωνιστική νίκησε με 1-0 το Μαρόκο και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για πρόκριση, τις οποίες διέψευσαν οι Ισπανοί που υπέταξαν (με δυσκολία) το Ιράν, πάλι με σκορ 1-0.

Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε την ιστορικότητα του παιχνιδιού για την χώρα και έκανε το... αδιανότητο. Δηλαδή, μετά από 37 χρόνια, επέτρεψε σε γυναίκες να εισέλθουν σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, το στάδιο Azadi (χωρητικότητας 100.000 θέσεων) άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκαν τους Ιρανούν φιλάθλους, ανάμεσά τους και χιλιάδες γυναίκες.

Πριν λίγες ημέρες μία Ιρανή είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να παρέμβει, ώστε να γίνει άρση της απαγόρευσης εισόδου των γυναικών στα γήπεδα. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχε τονίσει πως ο Πρόεδρος Ρουχάνι θα άλλαζε τον νόμο! Παράλληλα, είχαν αναρτηθεί πανό γι αυτό το λόγο…


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα