Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Για πρώτη φορά καταγράφηκε σε βίντεο λευκή καμηλοπάρδαλη - Εξαιρετικά σπάνιο ζώο


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος, 2017 - 12:24 | Στην Κατηγορία:

Για πρώτη φορά καταγράφηκε σε βίντεο ζευγάρι (μητέρα και παιδί) από τα εξαιρετικά σπάνια ζώα - Πάσχουν από γενετική πάθηση που λέγεται λευκισμός

Ο λευκισμός, που είναι διαφορετική πάθηση από τον αλμπινισμό,  που αναστέλλει τη χρώση στα κύτταρα του δέρματος, συνεχίζουν να παράγουν μελανή χρωστική ουσία στον μαλακό τους ιστό, γεγονός που εξηγεί τα σκούρα μάτια των λευκών καμηλοπαρδάλων και άλλους χρωματισμούς.

Οι καμηλοπαρδάλεις εντοπίστηκαν αρχικά από ντόπιους στην περιοχή Γκαρίσα της Κένυας και κατόπιν ενημερώθηκαν επιστήμονες, που μπόρεσαν να καταγράψουν τα σπάνια ζώα. 

«Ήταν πολύ κοντά μας και εξαιρετικά ήρεμες, ενώ δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την παρουσία μας. Η μητέρα προχωρούσε πάντα μπροστά και έδειχνε να κάνει νόημα στο μικρό της πότε να κρύβεται στους θάμνους», είπαν οι αρμόδιοι που μελέτησαν τα ζώα. 

Οι συγκεκριμένες καμηλοπαρδάλεις που εντοπίστηκαν στην Κένυα αποτελούν μόλις το τρίτο στα χρονικά καταγεγραμμένο περιστατικό εμφάνισης λευκής καμηλοπάρδαλης. Στην ίδια περιοχή είχε αναφερθεί η παρουσία ενός τέτοιου ζώου τον Μάρτιο του 2016, ενώ στην Τανζανία, είχε εντοπιστεί μια λευκή καμηλοπάρδαλη τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα