Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαλλία: Σταθερά μπροστά από τον α' γύρο ο Μακρόν


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απρίλιος, 2017 - 20:40 | Στην Κατηγορία:

Σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος των γαλλικών προεδρικών εκλογών της 23ης Απριλίου, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε δύο ακόμη δημοσκοπήσεις, της Ifop Fiducial και της Odoxa, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά αστυνομικών στο Παρίσι ο Μακρόν έρχεται πρώτος με 24,5%.

Δεύτερη ακολουθεί η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, η οποία με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της Odoxa, μετά τα συμβάντα της Πέμπτης κέρδισε μία ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας το 23%. Η Ifop Fiducial "δίνει" στην ακροδεξιά πολιτικό 22,5%.

Τρίτος ακολουθεί με ποσοστό ανάμεσα στο 19 και 19,5%, ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, ενώ τέταρτος έρχεται ο αριστερός υποψήφιος, Ζαν - Λουκ Μελανσόν, με 18,5 - 19%.

Στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, στις 7 Μαΐου, ο Μακρόν προβλέπεται ότι θα επικρατήσει άνετα επί της Λεπέν με ποσοστό άνω του 60% έναντι 39% της ακροδεξιάς αντιπάλου του.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ζουράρις: Πολύ σημαντική για την Ελλάδα η εκλογή Μακρόν

«Ο Μακρόν όσο υπήρξε υπουργός των Οικονομικών, στο φρικτό εκείνο εξάμηνο, το πρώτο του 2015, που αναλάβαμε τη συγκυβέρνηση της χώρας στην Ελλάδα, ήταν ο μόνος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος υποστήριζε συνεχώς τις ελληνικές θέσεις»