Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαλλία: Σταθερά μπροστά από τον α' γύρο ο Μακρόν


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απρίλιος, 2017 - 20:40 | Στην Κατηγορία:

Σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος των γαλλικών προεδρικών εκλογών της 23ης Απριλίου, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε δύο ακόμη δημοσκοπήσεις, της Ifop Fiducial και της Odoxa, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά αστυνομικών στο Παρίσι ο Μακρόν έρχεται πρώτος με 24,5%.

Δεύτερη ακολουθεί η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, η οποία με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της Odoxa, μετά τα συμβάντα της Πέμπτης κέρδισε μία ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας το 23%. Η Ifop Fiducial "δίνει" στην ακροδεξιά πολιτικό 22,5%.

Τρίτος ακολουθεί με ποσοστό ανάμεσα στο 19 και 19,5%, ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, ενώ τέταρτος έρχεται ο αριστερός υποψήφιος, Ζαν - Λουκ Μελανσόν, με 18,5 - 19%.

Στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, στις 7 Μαΐου, ο Μακρόν προβλέπεται ότι θα επικρατήσει άνετα επί της Λεπέν με ποσοστό άνω του 60% έναντι 39% της ακροδεξιάς αντιπάλου του.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών

O κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε 24,01% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε ποσοστό 21,3%, ενώ ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν 20,01% και ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν 19,58%.

Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν συγκέντρωσε ποσοστό 6,36% και ο εθνικιστής Νικολά Ντιπόν Ενιάν 4,7%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγαλώνει η διαφορά Μακρόν-Λεπέν σε νέα δημοσκόπηση για τον β' γύρο των Προεδρικών Εκλογών

Σήμερα ξεκίνησε η μάχη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας