Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Φρανσουά Φιγιόν: Ο Άσαντ είναι δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουάριος, 2017 - 12:31 | Στην Κατηγορία:

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ «είναι ένας δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος της δεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, αντιδρώντας σε δηλώσεις του σύρου προέδρου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «ευπρόσδεκτη» τη θέση του Φιγιόν για τη Συρία.

«Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι ένας δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους και εφιστώ την προσοχή των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στο γεγονός ότι δεν είναι οπωσδήποτε απαραίτητο να προσφέρονται στη χειραγώγηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Φιγιόν σε συνέντευξή του στα δίκτυα BFMTV και RMC.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Φρανσουά Φιγιόν στη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε τη Δευτέρα από πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο σύρος πρόεδρος είχε υποστηρίξει πως «οι δηλώσεις του για την τρομοκρατία, το γεγονός ότι καθιστά προτεραιότητα την καταπολέμηση των τρομοκρατών και δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων χωρών, είναι πράγματα ευπρόσδεκτα».

«Βλέπει κανείς πως πρόκειται για χειραγώγηση. Ένας δικτάτορας που κάνει δηλώσεις μπροστά στις γαλλικές τηλεοράσεις για τη γαλλική πολιτική, αυτό αποκαλείται χειραγώγηση», επέμεινε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο οποιός υποστηρίζει τη διεξαγωγή ενός διαλόγου με όλους τους πρωταγωνιστές της συριακής σύγκρουσης.

«Όχι, δεν επιθυμώ τη διατήρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία», συνέχισε. «Είναι ένας δικτάτορας με αιματηρό παρελθόν (...). Λέω απλώς (...) ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει την υποστήριξη ενός μέρους του λαού του (...) και η γαλλική διπλωματία και η δυτική διπλωματία, αρνούμενες ακόμη και την ιδέα να μιλήσουν με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, αποκλείσθηκαν από τη συριακή σύγκρουση».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Καταρρέει δημοσκοπικά ο Φιγιόν, δεν θα περάσει από τον 1ο γύρο των εκλογών

Σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, ο Φιγιόν αναμένεται να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου.

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Φιγιόν - Θα κερδίσει δικαστική ασυλία σε περίπτωση που βγει πρόεδρος

«Είναι αποδεδειγμένο ότι η εργασία της συζύγου μου ήταν πραγματική και όχι πλασματική», είπε ο Φρανσουά Φιγιόν, πάλαι ποτέ φαβορί για τη γαλλική προεδρία, κατά τη χθεσινή ακρόασή του από τους ανακριτές.

Όπως έγινε γνωστό, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, αλλά διάβασε ένα κείμενο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη «Λε Φιγκαρό».