Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Φρανσουά Φιγιόν: Ο Άσαντ είναι δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουάριος, 2017 - 12:31 | Στην Κατηγορία:

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ «είναι ένας δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος της δεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, αντιδρώντας σε δηλώσεις του σύρου προέδρου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «ευπρόσδεκτη» τη θέση του Φιγιόν για τη Συρία.

«Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι ένας δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους και εφιστώ την προσοχή των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στο γεγονός ότι δεν είναι οπωσδήποτε απαραίτητο να προσφέρονται στη χειραγώγηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Φιγιόν σε συνέντευξή του στα δίκτυα BFMTV και RMC.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Φρανσουά Φιγιόν στη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε τη Δευτέρα από πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο σύρος πρόεδρος είχε υποστηρίξει πως «οι δηλώσεις του για την τρομοκρατία, το γεγονός ότι καθιστά προτεραιότητα την καταπολέμηση των τρομοκρατών και δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων χωρών, είναι πράγματα ευπρόσδεκτα».

«Βλέπει κανείς πως πρόκειται για χειραγώγηση. Ένας δικτάτορας που κάνει δηλώσεις μπροστά στις γαλλικές τηλεοράσεις για τη γαλλική πολιτική, αυτό αποκαλείται χειραγώγηση», επέμεινε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο οποιός υποστηρίζει τη διεξαγωγή ενός διαλόγου με όλους τους πρωταγωνιστές της συριακής σύγκρουσης.

«Όχι, δεν επιθυμώ τη διατήρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία», συνέχισε. «Είναι ένας δικτάτορας με αιματηρό παρελθόν (...). Λέω απλώς (...) ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει την υποστήριξη ενός μέρους του λαού του (...) και η γαλλική διπλωματία και η δυτική διπλωματία, αρνούμενες ακόμη και την ιδέα να μιλήσουν με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, αποκλείσθηκαν από τη συριακή σύγκρουση».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Οικονομικός εισαγγελέας: Έχουμε πολυάριθμα στοιχεία για τον Φιγιόν

Μόλις 10 εβδομάδες πριν τις εκλογές, ίσως το τελειωτικό χτύπημα για τον Φιγιόν.

Καταρρέει η δημοτικότητα του Φιγιόν - 7/10 Γάλλους ζητούν την παραίτηση του

Ποσοστό 70% των Γάλλων επιθυμούν την παραίτηση του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση (Odoxa Poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφώνου (France Info Radio).

Η δημοτικότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών έχει καταβαραθρωθεί, με τά την αποκάλυψη για σκάνδαλο διαπλοκης και αργομισθίας. Συγκεκριμένα, ο ίδιος κατηγορείται ότι προσέλαβε την γυναίκα του ως γραμματέα στη Βουλή, με την τελευταία να λαμβάνει απολαβές σχεδόν 900.000 ευρώ, για εργασία που ποτέ δεν έλαβε χώρα.

Φιγιόν για σκάνδαλο: "Σφάλμα" να προσλάβω τη σύζυγο και τα παιδιά μου ως κοινοβουλευτικούς συνεργάτες

Στις αιτιάσεις περί «αργομισθίας», επιβεβαίωσε ότι ο μισθός της συζύγου του Πενέλοπι «ήταν απόλυτα δικαιολογημένος»