Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Έχω πτυχίο master, 16 χρόνια προϋπηρεσία, δουλεύω σε 2 επιπλέον δουλειές και δίνω αίμα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου - Είμαι δασκάλα στην Αμερική


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος, 2018 - 14:50 | Στην Κατηγορία:

Εξώφυλλο και αφιέρωμα του περιοδικού Time

Αφιερωμένο στους εκπαιδευτικούς των ΗΠΑ είναι το εξώφυλλο του περιοδικού Time, ενώ αντίστοιχες ιστορίες από «οδηγούς επιβίωσης» προσφέρουν και άλλοι δάσκαλοι και καθηγητές της χώρας.

Η Hope Brown αναφέρει πως εξασφαλίζει 60 δολάρια τη φορά, δίνοντας πλάσμα από το αίμα της 2 φορές την εβδομάδα και ίσως λίγα ακόμη όταν πουλάει τα ρούχα της σε καταστήματα με μεταχειρισμένα είδη. Ο κύριος μισθός που λαμβάνει ως καθηγήτρια ιστορίας δεν φτάνει για να ανταποκριθεί στους βασικούς της λογαριασμούς, ενώ εκτελεί και χρέη security σε μηχανή ανίχνεσης μετάλλων, σε ένα γήπεδο του Κεντάκι. Με τον άντρα της συντηρούν και μια μικρή επιχείρηση ξεναγήσεων για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

«Πραγματικά αγαπώ την διδασκαλία», εξηγεί η 52χρονη, «αλλά δεν πληρωνόμαστε για την δουλειά που κάνουμε».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 2015 29 πολιτείες ξόδεψαν λιγότερα δολάρια ανά μαθητή απ' ότι ξόδευαν στον Μεσοπόλεμο, ενώ συνολικά οι εκπαιδετικοί υπομένουν ως κλάδος μια δραματική μείωση αποδοχών, κερδίζοντας λιγότερα χρήματα απ' ότι κέρδιζαν την δεκαετία του '90 (ποσά στα οποία συνπολογίσθηκε ο πληθωρισμός).

Τον Φεβρουάριο του 2016 υπήρξε μια αξιοσημείωτη κινητοποίση όταν αρχικά 20.000 δάσκαλοι από την Δυτική Βιρτζίνια προχώρησαν σε απεργία και έφτασαν μέχρι το Καπιτώλιο διεκδικώντας και κερδίζοντας μια αύξηση 5% στο εισόδημά τους. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πολιτείες, ενώ το 2018 προμηνύεται «θερμό» καθώς τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δεν έχουν καλυφθεί πλήρως και παντού.

«Πρέπει να οργανωθούμε πιο μεθοδικά και πιο πλατιά» αναφέρει χαρακτηριστικά η δασκάλα Rosa Jimenez από το Los Angeles.

Η ίδια αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα πως αναγκάζεται να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα και κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με το παιδί της, ενώ έχει μείνει 3 φορές χωρίς δουλειά λόγω περικοπών στους προύπολογισμούς.


Μερικά σχολεία προσλαμβάνουν εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό, με χαμηλούς μισθούς, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, ενώ το ιδιότυπο σύστημα συνταξιοδότησης δεν αφήνει το «παράθυρο» σε εκπαιδευτικούς να λάβουν σύνταξη ή να εντάσσονται στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Καθώς δεν υπάρχει ένας εθνικός οργανισμός, σπάνια ένας εκπαιδευτικός μπορεί να μένει στην ίδια πολιτεία για αρκετό διάστημα, ώστε να έχει ασφαλιστική κάλυψη.

Το φαινομενικό προνόμιο της κάλυψης από «ασφαλιστικά πακέτα» που προσφέρουν οι επαγγελματικές ενώσεις των εκπαιδευτικών εξαλείφεται όπως εξηγεί η NaShona Cooke, δασκάλα στη Βόρεια Καρολίνα. Πολλές φορές αποφεύγει τις επισκέψεις σε γιατρούς, για να μην πληρώσει την συμμετοχή που της αντιστοιχεί, ενώ ανησυχεί για την δυνατότητά της να πληρώσει για το κολέγιο της μεγάλης κόρης της. «Δεν έχει να κάνει με το αν θέλω μια αύξηση στο μισθό ή ένα επιπλέον εισόδημα» αναφέρει. «Έχει να κάνει με την θέλησή μου να έχω έναν μισθό που να μου εξασφαλίζει τα απολύτως βασικά».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

TIME: Οι υποψήφιοι για το πρόσωπο της χρονιάς

 

Το περιοδικό έδωσε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα την τελική λίστα με τους υποψήφιους...
 
Πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακτιβιστές, ακόμα και... στοιχειώδη σωματίδια είναι υποψήφιοι για να ονομαστούν «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό TIME και να κοσμήσουν το τελευταίο εξώφυλλό του για το 2012.

Ένα παιδί στο πόλεμο. Η δραματική φωτογραφία του Άρη Μεσσήνη από την Συρία

Η καταπληκτική φωτογραφία του Έλληνα φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη  επιλέχθηκε και από το φωτογραφικό τμήμα του περιοδικού ΤΙΜΕ ως μία από τις πιο δραματικές φωτογραφίες του πολέμου στη Συρία.  Ένας μαχητής του Συριακού απελευθερωτικού στρατού  προσπαθεί να ηρεμήσει ένα πληγωμένο παιδί που το σπίτι του, μόλις εκατό μέτρα από το νοσοκομείο, καταστράφηκε ολοσχερώς από ρουκέτα ενός ελικοπτέρου.