Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ασάνζ: "Καταστροφικά ανίκανη" η CIA


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 9 Μάρτιος, 2017 - 21:27 | Στην Κατηγορία:

Όπως είπε, διαθέτει «πολλές περισσότερες πληροφορίες» για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες

 

Για καταστροφική ανικανότητα κατηγόρησε τη CIA ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, καθώ η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ είχε αποθηκεύσει ευαίσθητα δεδομένα σε ένα και μοναδικό «σημείο».

Ο Ασάνζ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και η οποία μεταδόθηκε μέσω βίντεο από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, είπε ακόμη για το θέμα: «Είναι μια πράξη καταστροφικής ανικανότητας να δημιουργείς ένα τέτοιο οπλοστάσιο και να το φυλάς στο ίδιο μέρος».

Ο γνωστός χάκερ και ακτιβιστής δήλωσε ακόμη ότι τΟ Wikileaks θα παράσχει στις εταιρείες τεχνολογίας αποκλειστική πρόσβαση στα εργαλεία της CIA, ώστε να μπορέσουν να διορθώσουν τα «κενά ασφαλείας» στο λογισμικό τους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν τα Wikileaks προχώρησαν στη δημοσίευση χιλιάδων εγγράφων που πιστοποιούν ότι η CIA είχε αναπτύξει πάνω από χίλια κακόβουλα προγράμματα, ιούς, και άλλα λογισμικά παρακολουθήσεων που έβαζαν στο στόχαστρο τα iPhone, συσκευές Android, Windows, αλλά και τις τηλεοράσεις Samsung που μετατρέπονταν σε συσκευές παρακολούθησης εν αγνοία του χρήστη τους!

«Είναι αδύνατον να διατηρήσει κανείς τον έλεγχο των όπλων κυβερνοκατασκοπείας. Αν τα κατασκευάσετε, θα καταλήξετε να τα χάσετε», πρόσθεσε ο Ασάνζ υποστηρίζοντας ότι διαθέτει «πολλές περισσότερες πληροφορίες» για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η CIA.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Μάλτα: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία της δημοσιογράφου των Wikileaks που δολοφονήθηκε

Ο πρόεδρος της Μάλτας, ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που είχαν μπει στο στόχαστρο της «πένας» της δημοσιογράφου δεν παρέστησαν στην τελετή