Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των ανηλίκων μετά τις 11 το βράδυ! - Η απόφαση ενός δημάρχου στη Γαλλία


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιούλιος, 2017 - 19:56 | Στην Κατηγορία:

Εάν ένας ανήλικος προσαχθεί μετά τις 23.00 θα οδηγείται στο σπίτι των γονιών του ή στο αστυνομικό τμήμα, όπου οι γονείς τους θα μπορούν να τον δουν την επόμενη ημέρα!

Άλλες εποχές θυμίζει η απόφαση ενός δημάρχου στη Γαλλία να αποφασίσει και να διατάξει την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανηλίκων μετά τις 11 το βράδυ, προκειμένου να καταπολεμήσει την πρόκληση φθορών και τα περιστατικά ηχορύπανσης!

Όπως εξηγεί ο Φρανσί Ντελβίγ, δήμαρχος του χωριού Ορινί Σεντ Μπενουάτ, 1800 κατοίκων, "λάβαμε αυτήν την απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου οι γονείς να κατανοήσουν ότι μετά τις 11 το βράδυ τα παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω".

Η απόφαση πάρθηκε στις 11 Ιουλίου, έπειτα από "σειρά περιστατικών πρόκλησης φθορών και ηχορύπανσης" που διαπιστώθηκαν αφότου έσβηναν τα φώτα στο χωριό, στις 23.00. Τις φθορές προκάλεσαν περίπου "15 ανήλικοι", σύμφωνα με τον Ντελβίγ.

"Κατά την περίοδο που είναι ανοικτά τα σχολεία [τέτοια περιστατικά συμβαίνουν] τα Σαββατοκύριακα όμως την περίοδο των διακοπών συμβαίνουν καθημερινά. Όλοι μας θέλουμε να περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι", εξήγησε ο δήμαρχος, ο οποίος επέμεινε ότι δεν πρόκειται για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά για μέτρο με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς.

Η τοπική αστυνομία πάντως θα έχει το δικαίωμα να επέμβει κατά των "παρανατών". Εάν ένας ανήλικος προσαχθεί μετά τις 23.00 θα οδηγείται στο σπίτι των γονιών του ή στο αστυνομικό τμήμα, όπου οι γονείς τους θα μπορούν να τον δουν την επόμενη ημέρα!


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Τέλος τα οχήματα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη καθώς και στην Πλατεία Κατεχάκη ανατολικά και δυτικά του Παλαιού Τελωνείου

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Τα μέτρα της τροχαίας

H Τροχαία λαμβάνει τα μέτρα ώστε να κινηθούν ασφαλέστερα τα οχήματα και να γίνει καλύτερη διαχείριση της οδικής κυκλοφορίας to τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.