Thumbnail
Ζακ Κωστόπουλος

Για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού και τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το βράδυ της Παρασκευής (21/9) στην οδό Γλάδστωνος, μίλησε η δικηγόρος της πλευράς του εκλιπόντος.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου μιλώντας στο Omniatv μίλησε για τις συνθήκες που προς το παρόν μένουν απροσδιόριστες, όμως δήλωσε χαρακτηριστικά πως το πόρισμα θα ολοκληρωθεί με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Επί λέξη η Α.Παπαρούσου δήλωσε: «Δεν υπάρχει πόρισμα. Το πόρισμα παραπέμπεται στο μέλλον, για να βγουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο κ. Τσαντίρης, είναι ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε. Άρα, αυτό μας ενδιαφέρει.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές.

Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες».

Η Άννυ Παπασπύρου συνεχίζει: «Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις, όπως καταρχήν από μαρτυρίες: όλους αυτούς τους συγκεντρωθέντες που βλέπουμε στο βίντεο, δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τις μαρτυρικές τους καταθέσεις. Δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, οι οποίες να έχουν γίνει μέσα στο κατάστημα. Όπως καταθέτει ο καταστηματάρχης, η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή, δεν παραβιάστηκε δηλαδή από τον θανόντα. Και γενικώς δεν υπήρξε καμμία μέριμνα της αστυνομίας να καταγράψει και να περισυλλέξει οποιοδήποτε στοιχείο που υπήρξε, μετά το συμβάν. Αν δεν υπήρχε αυτό το οπτικό υλικό, η δικογραφία ενδεχομένως να έκλεινε έτσι. Δεν θα είχε καταγραφεί καμμία άσκηση βίας από τον οποιονδήποτε.

Η ανάκριση είναι ανοιχτή, το βιντεοληπτικό υλικό επεξεργάζεται ένας ειδικός πραγματογνώμονας για τα ηλεκτρονικά πειστήρια και θα καταθέσει και στον ανακριτή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν έχουν βρεθεί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν κι ένα ρόλο στο περιστατικό, με μία επιπλέον άσκηση βίας, κατά το στάδιο όπου ο θανών Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε καμμία θέση να αντιδράσει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidimia_ilaras_ipa_2542019.jpg
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
«Ένα μολυσμένο άτομο με ιλαρά μολύνει 12-18 άτομα που είναι ανεμβολίαστα», λένε οι ειδικοί
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
ΔΙΕΚ
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ): Αξιολόγηση από καταρτιζόμενους και ποινή «παύσης» ενός έτους για όσους αξιολογηθούν αρνητικά
Αν το έργο ενός εκπαιδευτή αξιολογηθεί ως «ακατάλληλο» τίθεται εκτός του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης για το επόμενο ένα έτος
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ): Αξιολόγηση από καταρτιζόμενους και ποινή «παύσης» ενός έτους για όσους αξιολογηθούν αρνητικά