Thumbnail
Ταινίες

Με τα οπτικοακουστικά μέσα ολοένα και να αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια ο κινηματογράφος έχει μπει και μέσω της μικρής οθόνης στα σπίτια μεγαλύτερων κομματιών του πληθυσμού λόγω της εύκολης πρόσβασης του διαδικτύου.

Η πλατιά διάδοση των ψηφιακών μέσων, διευρύνει το κοινό το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει μια ταινία. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στα παιδιά και στο ποιες ταινίες προτείνουμε να δουν.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε υπέροχες αλλά και βραβευμένες ταινίες με έξυπνα μηνύματα και εικόνες που μπορείτε να τις απολαύσετε παρέα με τα μικρά σας παιδιά. Οι παρακάτω ταινίες είναι κάποιες για έως 6ετών και κάποιες για πιο "μεγάλα" παιδιά. Οι ταινίες 1 έως 8 αναφέρονται σε παιδιά ηλικίας έως 5-6 ετών.

1. "The Muppet Movie"

2. Λα Λούνα

Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού αγοριού που μεγαλώνει υπό... παράξενες συνθήκες. Το βράδυ εκείνο, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παππούς του τον παίρνουν μαζί τους στη «δουλειά» τους. Θα ακολουθήσει, άραγε ο μικρός, τα χνάρια του μπαμπά ή του παππού; Ή θα μπορέσει να βρει το δικό του δρόμο; Η ταινία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Disney και Pixar και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, με αποτέλεσμα να είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

3. Πρέστο

Ο διάσημος μάγος Presto ξεχνά να ταΐσει τον απίστευτο λαγό του πριν βγει στη σκηνή, άρα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Ένα ξεκαρδιστικό animation μικρού μήκους από την Pixar.

4. Day & Night" (2010)

Η Μέρα συναντά τη Νύχτα και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Πρόκειται για μια ευρηματική, πρωτότυπη και πανέξυπνη ταινία, που προτάθηκε για Όσκαρ στην κατηγορία μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων.

5. Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ (2011)

Όταν ένας τυφώνας καταστρέφει την πόλη του, ένας νεαρός άντρας περιπλανιέται σε μια μυστηριώδη βιβλιοθήκη όπου τα βιβλία ...ζωντανεύουν! Πρόκειται για μια καταπληκτική ταινία 15 λεπτών που συνδυάζει μινιατούρες, animation, αλλά και στοιχεία του παλιού βωβού κινηματογράφου. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε το Όσκαρ μικρού μήκους animation για το 2012.

6. Κατά Τόπους Νεφελώδης (2009)

7.Η Μεγαλύτερη Μέρα στον Παιδικό Σταθμό

Η μικρούλα Μάγκι Σίμπσον περνά μια... απίστευτη μέρα στον Παιδικό Σταθμό της Αϊν Ραντ, που υπόσχεται να ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων το 2013.

8. Χαζοπούλια (2000)


Πανομοιότυπα, μικρά πουλάκια κοροϊδεύουν ένα μεγάλο, ευδιάθετο και... διαφορετικό πουλί. Το πολύ σύντομο αυτό φιλμάκι κέρδισε το 2001 βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

9. Pinocchio (1940)  

Ο Τζεπέτο είναι ένας μοναχικός μαραγκός σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ δεν είχε παιδιά και φτιάχνει μια ξύλινη κούκλα, τον Πινόκιο, για να ξεγελάσει αυτόν του τον καημό. Όμως, μια καλή νεράιδα ζωντανεύει την κούκλα. Ένα υπέροχο παραμύθι ξεκινάει! 

Μια παιδική ταινία που συνδυάζει υπέροχα την φιγούρα της ξύλινης κούκλας με ηθικά διδάγματα, με σπουδαιότερο τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να μας οδηγήσει το ψέμα!

10. Lion King 

Ο Σίμπα είναι ένα θαρραλέο λιοντάρι που ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς. Ο Σκαρ, ο ζηλιάρης θείος του, όμως, έχει τα δικά του σατανικά σχέδια. Προκειμένου να ανέβει στον θρόνο, προκαλεί τη δολοφονία του Βασιλιά Μουφάσα, οδηγώντας παράλληλα στην εξορία τον Σίμπα, ο οποίος μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο του πατέρα του. O Σίμπα θα θυμηθεί σύντομα το πεπρωμένο του...

Μια ταινία που διδάσκει τα παιχνίδια της εξουσίας, τι σημαίνει να είσαι καλός και κακός και πώς τελικά η ηθική μπορεί να γίνει ένα βασικό όπλο στη ζωή. 

11. Happy Feet

Ο νεογέννητος Μαμπλ είναι διαφορετικός. Δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι αλλά μπορεί να χορέψει. Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά, αλλά τελικά αποχωρεί από την ομάδα. Περιπλανώμενος βρίσκει μια φυλή πιγκουίνων που τον θαυμάζει για τις ικανότητές του.

Μια χαρούμενη ταινία που προβάλει την διαφορετικότητα και πώς αυτή μπορεί να γίνει προτέρημα και όχι εμπόδιο στην προσωπική και κοινωνική ζωή κάποιου. 

12. Toy Story (1995)

Ο Γούντι, ένας καουμπόι με μηχανική φωνή, είναι ο αγαπημένος κούκλος του μικρού Αντι και ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός στο μικρόκοσμο των παιχνιδιών. Όμως, η άφιξη του διαστημικού Μπαζ, μιας εντυπωσιακού σχεδιασμού κούκλας, θα οδηγήσει στην πτώση του πάνινου ήρωα από κάθε "αξίωμα".
 
Η ταινία εξάπτει την φαντασία του παιδιού, εισάγει πολιτιστικές αναφορές, το κάνει να σέβεται τα παιχνίδια του, είναι γεμάτη με "πιασάρικες" εκφράσεις και δίνει το ερέθισμα στο παιδί να την απολαύσει ξανά και ξανά!

13. HOME ALONE

Ο Κέβιν, ένα οχτάχρονο αγόρι, ξυπνάει και βρίσκει τη Χριστουγεννιάτικη ευχή του να γίνεται πραγματικότητα -η μεγάλη οικογένεια του έχει εξαφανιστεί και έτσι μένει μόνος του στο σπίτι. Το πολυμήχανο αγόρι παίρνει θάρρος από την ελευθερία του και αρχίζει να το διασκεδάζει, όμως τα πράγματα δυσκολεύουν, όταν δύο αδέξιοι διαρρήκτες προσπαθούν να παραβιάσουν το σπίτι του, αντιμετωπίζοντάς τους με περίτεχνες, βλακώδεις και αστείες παγίδες.

Μια κλασική παιδική ταινία που δείχνει πώς το παιδικό μυαλό είναι πολλές φορές πιο έξυπνο και από αυτό των μεγάλων!

14. H Πεντάμορφη και το Τέρας (1991)

Η Belle είναι μια έξυπνη και πανέμορφη κοπέλα που θα βρεθεί εγκλωβισμένη στο κάστρο ενός πρίγκιπα που ένα ξόρκι έχει μεταμορφώσει σε πραγματικό Τέρας. Για να λυθούν τα μάγια, το Τέρας πρέπει να κατακτήσει την Belle, προτού το μαγεμένο τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο. Κάτω από την αποκρουστική εμφάνιση του το Τέρας, όμως, κρύβει έναν αληθινό πρίγκιπα.

Η πριγκίπισσα Belle αποτελεί κλασικό πρότυπο για πολλά μικρά κοριτσάκια, μιας και συνδυάζει εξυπνάδα και ομορφιά. Είναι ανεξάρτητη και αγαπάει τα βιβλία. Τι άλλο χρειάζεστε;

15. Η Μικρή Γοργόνα (1989)

Η Αριελ νιώθει περιορισμένη από τη ζωή στο βυθό της θάλασσας και λαχταρά να γνωρίσει τον κόσμο των ανθρώπων που βρίσκεται πάνω από τα κύματα. Σαν τυπική έφηβη που θέλει να κάνει την επανάστασή της, η Άριελ είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει τα δικά της όνειρα και ρισκάρει τα πάντα με θάρρος για να τα πραγματοποιήσει!
 
Μια ακόμη παιδική ταινία που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για μικρά κοριτσάκια, μιας και στηρίζει την ανεξαρτησία, τον δυναμισμό και την φιλοσοφία να ...ακολουθείς τα όνειρά σου!

16. Finding Nemo (2003)

Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας στο ενυδρείο ενός οδοντίατρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, ξεκινώντας μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους.
 
Η ταινία αγκαλιάζει την εικόνα της προστατευτικής οικογένειας και δείχνει πώς μπορεί κάποιος να "κολυμπήσει" μέσα στις αντιξοότητες χωρίς να φοβάται!

Πληροφορίες από το http://paidikaicinema.blogspot.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»