το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Υπέρ μιας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» 6/10 πολίτες


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Απρίλιος, 2018 - 15:02 | Στην Κατηγορία:

Έρευνα της Palmos Analysis

Η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ μιας κοινά αποδεκτής λύσης του ονόματος, που να έχει ισχύ έναντι όλων (erga omnes) σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα (17/04) το φως της δημοσιότητας. 

Στην έρευνα της Palmos Analysis για τo Tvxs.gr, έξι στους δέκα δηλώνουν πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».


Ειδικότερα, η πλειοψηφία (57%) συμφωνεί με μια λύση που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία και θα ισχύει έναντι όλων, σλαβόφωνη και αμετάφραστη, συνοδευόμενη από αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, όπως φαίνεται να είναι η βασική επιδίωξη της Ελληνικής πλευράς. Κι εδώ παρατηρείται «διακομματική» συμφωνία σε επίπεδο ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (61% και 62% αντίστοιχα), αν και στους ψηφοφόρους της ΝΔ εμφανίζεται μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας (25% έναντι 18% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά πάντως μειοψηφικό.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο ονοματολογικό - Κοινά σημεία μεταξύ Ζάεφ-Κοτζιά

Στις όχθες της λίμνης Αχρίδας θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, προκειμένου να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους για το ονοματολογικό

Ντιμιτρόφ: Μιλάμε Σλαβικά, όχι Μακεδονικά - Τα έθνη δημιουργήθηκαν τον 18ο, 19ο αιώνα

Αντίθετος σε ένα ενδεχόμενο ενωμένο όνομα, αμετάφραστο, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ