Thumbnail
Προβλήματα εφοδιασμού

Να αποφεύγουν κάθε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής σήμερα, από τις 18.00 έως τα μεσάνυχτα, συστήνει στους καταναλωτές το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για προληπτικούς λόγους, όπως επισημαίνει.

Η κατανάλωση ηλεκτρικού και φυσικού αερίου είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πρόβλημα εφοδιασμού. 

Ήδη οι αρμόδιοι φορείς απαγόρευσαν τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς όλες τις διασυνδέσεις ενώ είναι σε ετοιμότητα για εφαρμογή σχεδίου περικοπών σε μεγάλους καταναλωτές προκειμένου να αποφευχθούν δυσμενέστερες επιπτώσεις.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συγκάλεσε σήμερα στο υπουργείο σύσκεψη για το συντονισμό της αδιάλειπτης τροφοδοσίας των καταναλωτών με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, λόγω της αιχμής των καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αρμόδιοι για τη διαχείριση του ομαλού εφοδιασμού του ηλεκτρικού συστήματος.

Το ΥΠΕΝ τονίζει ότι η σύσταση για τη μειωμένη κατανάλωση γίνεται μόνον για προληπτικούς λόγους και ότι όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχίζουν τις σύντονες ενέργειες για να μη διαταραχθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα