Thumbnail

Να συστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας, αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την ΚΑΛΟ, είναι ο σκοπός της 1ης Έκθεσης ΚΑΛΟ, που θα πραγματοποιηθεί την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη, όπως επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. 

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ, στην έκθεση συμμετέχουν 150 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, με προϊόντα και υπηρεσίες που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Στην τριήμερη έκθεση θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας, workshops των φορέων της ΚΑΛΟ για την καλύτερη δικτύωσή τους και την ανάπτυξη του πεδίου. Για παράδειγμα, θα γίνουν εργαστήρια για το πώς οικοδομείς μία συνεργατική ομάδα ή πώς αποκτούν εξαγωγικό χαρακτήρα τα προϊόντα και υπηρεσίες των κοινωνικών εγχειρημάτων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ενημερώσεις από το Υπουργείο Εργασίας για τις δράσεις υποστήριξης των φορέων της κοινωνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί η πρώτη Ετήσια Έκθεση για την ΚΑΛΟ της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας ΚΑΛΟ, η οποία καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση του Τομέα με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο ΚΑΛΟ και παράλληλα παρουσιάζει το όραμα του Υπουργείου Εργασίας για την ανάπτυξη της ΚΑΛΟ και το σχέδιο δράσης για την επίτευξη του.

Η έκθεση δίνει επίσης την ευκαιρία στον επιχειρηματικό κόσμο να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Κοινωνική Οικονομία και οι φορείς της να αποτελέσουν αντικείμενο, αλλά και εργαλείο υλοποίησης δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Στόχος του υπουργείου είναι να πραγματοποιείται κάθε χρόνο ετήσια έκθεση ΚΑΛΟ αλλά και αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας.

Πληροφορίες

ΚΑΛΟ – ATHENS EXPO ’17

1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
1-3 Νοεμβρίου | Ώρες έκθεσης: 11:00 – 23:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Πειραιώς 100, Γκάζι

Η κ. Αντωνοπούλου επισημαίνει ότι μετά την ψήφιση του Ν. 4430/2016, τον περασμένο Οκτώβριο, ο χώρος της Κοινωνικής Οικονομίας απέκτησε μία νέα δυναμική. Ενδεικτικά, αναφέρει ότι «με την εφαρμογή του νέου νόμου, κάθε μήνα, δημιουργούνται 40 νέα Κοινωνικά Συνεταιριστικά Εγχειρήματα. Βάσει των τελευταίων στοιχείων, που διαθέτει το Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργηθεί 273 νέοι Φορείς, ενώ έχουν επανεγγραφεί από το προηγούμενο Μητρώο 247 Φορείς. Συνολικά, έχουν υποβληθεί 390 περίπου αιτήσεις νέων επιχειρήσεων και 857 αιτήσεις Φορέων που ήταν εγγεγραμμένοι στο προηγούμενο Μητρώο».

«Στις αρχές του 2018, ενεργοποιείται δράση επιχορήγησης προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για φορείς/επιχειρήσεις ΚΑΛΟ. Με το κεφάλαιο αυτό θα υποστηριχτούν οι φορείς, προκειμένου να καλύψουν το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, τα λειτουργικά έξοδα και δαπάνες εξοπλισμού. Τέλος, συστήνεται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας» συμπληρώνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο
Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο: «Κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου»
Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο - «Μάλλον κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου, αυτή η συμπεριφορά είναι...
Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο: «Κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου»