Thumbnail

Ενώ είχε εξαγγελθεί από τον πρώη δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον πριν περίπου ένα χρόνο, η νυκτερινή του υπηρεσία εγκαινιάζεται τώρα!

Μέχρι τώρα, το παλαιότερο μετρό του κόσμου, εξακολουθούσε να λειτουργεί μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μέχρι τη μία το πρωί τα σαββατοκύριακα. Στο εξής, ορισμένες γραμμές θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο την Παρασκευή και το Σάββατο, με ρυθμό μιας αμαξοστοιχίας ανά περίπου δέκα λεπτά.  

 Το «Night Tube», όπως έχει ονομαστεί η νυκτερινή υπηρεσία του λονδρέζικου μετρό, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δύο γραμμές, την Central και την Victoria, ενώ από το φθινόπωρο θα επεκταθεί και στις γραμμές Jubilee, Northern και Piccadilly.

Η 24ωρη λειτουργία του μετρό θα 'σώσει' την οικονομία του Λονδίνου μετά το Brexit

Το ετήσιο οικονομικό όφελος από το νυχτερινό ωράριο του μετρό αναμένεται να φτάσει τα 77 εκατομμύρια λίρες μέσα στα επόμενα 15 χρόνια και να συμβάλει στη δημιουργία 2.200 νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με νέα έκθεση της ΕΥ και του London First.

Το εκτεταμένο αυτό ωράριο λειτουργίας αναμένεται να ενισχύσει και την οικονομία της περιοχής, ειδικά τα μαγαζιά που λειτουργούν το βράδυ, κατά περίπου 15 % αποφέροντας περίπου 30 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο μέχρι το 2030.

Τα Tesco και τα McDonald’s ανακοίνωσαν πως θα επεκτείνουν το 24ωρο ωράριο στα καταστήματα που βρίσκονται στις περιοχές απ’ τις οποίες περνά το μετρό.

We’ve mapped out some of our 24 hour restaurants for the #NightTube opening, so you don’t have to! pic.twitter.com/BCD0DrJjKb

— McDonald's UK (@McDonaldsUK) August 19, 2016

Πότε θα ξεκινήσει

   Η υπηρεσία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου του 2015 για το Παγκόσμιο Κύπελλο του ράγκμπι, τα εγκαίνιά της είχαν αναβληθεί εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών του Λονδίνου (Transport for London, TFL), που ανησυχούσαν για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις συνθήκες εργασίας τους. 

  Το ισχυρό συνδικάτο RMT, το οποίο πραγματοποίησε πέρυσι πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις είχε θέσει επίσης το ζήτημα της ασφάλειας της νέας υπηρεσίας.   

Αναφορικά με αυτό, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την τοποθέτηση 100 επιπλέον αστυνομικών στους 144 σταθμούς του μετρό που θα είναι ανοικτοί όλη τη νύκτα. 

  Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν επέμεινε στο γεγονός ότι η νυκτερινή υπηρεσία δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους ξενύχτηδες, αλλά και αυτούς που εργάζονται τη νύκτα, τις «νοσηλεύτριες και τους φρουρούς ασφαλείας», καθώς και τους τουρίστες.   «Βλέποντας τον ενθουσιασμό γύρω από το "Night Tube", είναι εντυπωσιακό το ότι πήρε τόσο πολύ χρόνο για να εφαρμοστεί η υπηρεσία αυτή», πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο Press Association. 

  H TFL υπογραμμίζει τα οικονομικά οφέλη που αναμένεται να υπάρξουν για τις παμπ, τα νυκτερινά κέντρα και τις αίθουσες θεαμάτων, πολλά από τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν τα τελευταία χρόνια.  

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από την TFL, το Night Tube μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία σχεδόν 2.000 θέσεων εργασίας. 

  Η TFL υπολογίζει σε 180.000 τον αριθμό των επιπλέον δρομολογίων που θα γίνονται κάθε νύκτα από τις 00:30 έως τις 06:00 το πρωί όταν το Night Tube θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα