Thumbnail
Απατεώνες

Ξαναχτύπησε στη Μαγνησία το κύκλωμα των απατεώνων, που με το πρόσχημα τροχαίων δυστυχημάτων αρπάζει διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κατερίνας Μαρούγκα στον "Ταχυδρόμο" της Μαγνησίας", ανήμερα του Αγίου Νικολάου, στις 11.30 το βράδυ, 74χρονη στη Νέα Ιωνία του Βόλου άκουγε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μία κοπέλα να κλαίει σπαρακτικά με λυγμούς, χαμηλόφωνα.

Δεν ήξερε ποια ήταν στο τηλέφωνο, όμως το μυαλό της πήγε στην κόρη της που είναι μακριά γιατί μένει στην Αθήνα. Φοβήθηκε, το μυαλό της θόλωσε.

Αποκάλεσε την άγνωστη γυναίκα με το όνομα της για να επιβεβαιώσει ότι ήταν εκείνη και τότε η άγνωστη, που αποκρίθηκε θετικά, άρχισε να λέει ότι σκότωσε ένα παιδάκι που είναι μάλλον Αλβανάκι και την έχει πιάσει η Αστυνομία.

Προς στιγμήν επικράτησε μεγάλη ένταση και αναστάτωση. Ευτυχώς η γυναίκα δεν ήταν μόνη στο σπίτι.  Ο σύζυγος αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό συνέβαινε και έσπευσε να δει τι τρέχει.

«Μου λένε ότι θα με πάνε φυλακή για είκοσι χρόνια» συνέχισε δήθεν κλαίγοντας η απατεώνισσα στο τηλέφωνο. Η γυναίκα ρώτησε τότε που είναι ο γαμπρός της και εκείνη απάντησε ότι είναι στο Νοσοκομείο. «Πάρε μαμά τον αστυνόμο να σου πει» συνέχισε η επιτήδεια.

 Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. «Η κόρη σας έχει σκοτώσει ένα παιδάκι. Είναι πολύ άσχημη η κατάστασή της» ακούστηκε μία αντρική φωνή να λέει στο τηλέφωνο.

«Μήπως είναι κομπίνα;» διερωτήθηκε φωναχτά ο σύζυγος της 74χρονης. «Πάρε τα παιδιά από κάτω» είπε η γυναίκα και τότε η τηλεφωνική επικοινωνία διακόπηκε αιφνίδια.

Η δεύτερη κόρη της 74χρονης, που μένει στον κάτω όροφο του σπιτιού και αντιλήφθηκε ότι υπήρχε αναστάτωση, έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Μόλις είχαν αποχωρίσει και οι τελευταίοι καλεσμένοι της. Γιόρταζε.

 Είδε τη μητέρα της κατακόκκινη. Η 74χρονη, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ήταν ταραγμένη.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια είχε ενημερωθεί από τον Τύπο για το κύκλωμα που «χτυπάει» επικαλούμενο τροχαία δυστυχήματα, δεν περίμενε ποτέ ότι θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση.

Η 74χρονη ζητούσε να τηλεφωνήσουν στην άλλη κόρη της στην Αθήνα και να βεβαιωθεί ότι ήταν καλά. Η απατεώνισσα φαίνεται ότι ήταν πολύ πειστική στο τηλέφωνο.

 Ευτυχώς αποδείχτηκε ότι κοπέλα όχι μόνο δεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο αλλά την ώρα του τηλεφωνήματος κοιμόταν και ξύπνησε ταραγμένη από το βραδινό τηλεφώνημα για να δει τι συνέβη.

Η δράση του κυκλώματος αναστάτωσε τρεις οικογένειες που δεν μπορούσαν να συνέλθουν από το σοκ. Είχαν ενημερωθεί για το κύκλωμα, όμως ποτέ δεν περίμεναν ότι θα γίνονταν στόχος.

Την επόμενη μέρα κάλεσαν την Αστυνομία και ενημέρωσαν για το περαστικό. Δυστυχώς, οι επιτήδειοι τηλεφωνούσαν από άγνωστο αριθμό και έτσι οι αρχές δεν έχουν και πάλι κανένα χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά