Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Βελτιωμένη η εικόνα και ο αριθμός των προσφυγόπουλων που πηγαίνουν σχολείο


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 6 Μάρτιος, 2017 - 08:08 | Στην Κατηγορία:

Προσφυγόπουλα

H Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει βοηθήσει 2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών, στην Ελλάδα, να επιστρέψουν στο σχολείο.

Η ελληνική αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα, και επιπλέον εφοδιάζει τα παιδιά με τον απαραίτητο εξοπλισμό και σχολικά είδη. Επίσης μέσω της χρηματοδότησης αυτής, ο ΔΟΜ εξασφαλίζει καθημερινά την ασφαλή μεταφορά και συνοδεία των παιδιών, με λεωφορεία, από τα κέντρα φιλοξενίας στα πλησιέστερα,

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, 61 σχολικά λεωφορεία μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά σε 94 σχολεία που βρίσκονται κοντά σε κέντρα φιλοξενίας.

«Μετά την έγκριση του νέου νομοθετικού πλαισίου που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Αύγουστο του 2016, η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία έχει εμφανώς βελτιωθεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται αρωγός των ελληνικών αρχών, συμβάλλοντας στην εφαρμογή του προγράμματος και συγχρηματοδοτώντας τη μεταφορά των παιδιών και τη διανομή σχολικών ειδών, συνολικής αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος Έκτακτης Χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

«Αυτό συμπληρώνει την υποστήριξή μας σε προγράμματα μη επίσημης εκπαίδευσης για περισσότερα από 9 000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Πριν από τέσσερις μήνες βρεθήκαμε απέναντι σε μία κατάσταση που προκαλούσε ανησυχία και προβληματισμό. Χιλιάδες παιδιά δεν είχαν πρόσβαση στο ελληνικό σχολείο, γεγονός που επιδείνωνε τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν. Σήμερα, είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε μία αισθητά πιο βελτιωμένη εικόνα, καθώς τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο είναι πλέον χιλιάδες και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται», δήλωσεο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΜ, Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ.

Χρηματοδοτούμενο από το μηχανισμό Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ, το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου Πολυτομεακή βοήθεια καιπροστασία των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Ν.Μ.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Γονείς δεν θέλησαν προσφυγόπουλο σε νηπιαγωγείο επειδή ήταν... Πάσχα!

Ρατσιστικό παραλήρημα στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου

Οι  γλάροι

Του Δημήτρη Βαλαή

Ο λύκος-πρόσφυγας και τα μαύρα πουλιά στο δάσος - Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Η εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής και συγγραφέας Εύη Μιχαλοπούλου έγραψε το παραμύθι για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για το προσφυγικό ζήτημα