Thumbnail
Κακοκαιρία

Το τσουχτερό κρύο και ο παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν, με τις χαμηλότερες τιμές να καταγράφονται από την αρχή της ημέρας στο Νευροκόπι και την Ορεστιάδα, όπου ο υδράργυρος «έδειξε» -15 βαθμούς Κελσίου, στην Πτολεμαϊδα -14, στη Φλώρινα -13 και στις Σέρρες -12.

Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία αυτή την ώρα είναι στους -2 βαθμούς, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ανέβει ακόμη και στους 9 βαθμούς Κελσίου. Παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές του νομού παραμένουν κλειστά, ενώ πολλά νοικοκυριά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης έμειναν τις τελευταίες ώρες χωρίς νερό, εξαιτίας διακοπών της ΕΥΑΘ για να επανέλθουν οι δεξαμενές σε κανονικά επίπεδα. Είχε προηγηθεί μεγάλη κατανάλωση από διαρροές στα δίκτυα των πολυκατοικιών αλλά κι επειδή πολλοί καταναλωτές άφησαν ανοιχτές τις βρύσες για να μην παγώσει το νερό στους σωλήνες.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες του νομού, ενώ προσοχή χρειάζεται σε περιφερειακούς δρόμους, στενά και πεζοδρόμια λόγω του παγετού. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ αλυσίδες χρειάζονται στο οδικό δίκτυο Πανοράματος - Ωραιοκάστρου (εκτός των κεντρικών οδών), στην περιοχή Ασβεστοχωρίου - Χορτιάτη (εκτός των κεντρικών οδών) και στην Σταυρού - Ολυμπιάδας, από το 5ο χιλιόμετρο μέχρι τη Χαλκιδική.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του επαρχιακού -κυρίως- οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε κάποια οδικά τμήματα των Σερρών και της Χαλκιδικής ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων. Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας και σε ορεινούς επαρχιακούς δρόμους της Καστοριάς και των Γρεβενών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»