Thumbnail
Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ

Κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, τροπολογία (1125/36 25.7.2017) με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα της διαδικασίας διορισμού των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998.

Ειδικότερα, προβλέπεται η δυνατότητα διορισμού ορισμένων επιτυχόντων σε θέσεις για τις οποίες σήμερα προβλέπονται πρόσθετα προσόντα (π.χ. γνώση αγγλικών), τα οποία δεν ήταν απαραίτητα 20 χρόνια πριν και τα οποία οι επιτυχόντες δεν κατείχαν. Το ανωτέρω προσωπικό θα απορροφηθεί από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι ανάγκες των οποίων για στελέχωση είναι εξαιρετικά μεγάλες..

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό σε φορείς του δημοσίου από επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998, η προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει ότι ο διορισμός των ως άνω επιτυχόντων, αν δεν μπορεί να διενεργηθεί σε κενές οργανικές θέσεις, πραγματοποιείται ανεξαρτήτως τυχόν πρόσθετων προσόντων που προβλέπονται στις οικείες οργανικές διατάξεις των φορέων διορισμού, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες καταργούνται αυτοδικαίως με την καθ' οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση από αυτές.

Όλες οι τροπολογίες που κατατέθηκαν,  στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ:

Έξι τροπολογίες έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στο Πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις»

Αρ. Τροπολογίας: 1106/23 18.7.2017
Περιγραφή: Τροποποίηση - συμπλήρωση διατάξεων της δασικής νομοθεσίας.

Αρ. Τροπολογίας: 1117/31 24.7.2017
Περιγραφή: Τροποποίηση της διάταξης για τη σύσταση Επιτροπής από μέλη του ΑΣΕΠ για την εξέταση των ενστάσεων επί των αποφάσεων για την αναγνώριση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Αρ. Τροπολογίας: 1118/32 24.7.2017
Περιγραφή: Συμπλήρωση των διατάξεων του ν. 3013/2013 σχετικά με την οργάνωση του Γραφείου Επιτρόπου στην Ευρωπαική Επιτροπή.
Καλύπτονται οι αυξημένες απαιτήσεις του έλληνα Επιτρόπου, οι οποίες καθιστούν αναγκαία τη στελέχωση του γραφείου του με επιπλέον προσωπικό. Ειδικότερα, λόγω του εξαιρετικά δύσκολου και ευαίσθητου χαρτοφυλακίου της μετανάστευσης που διαχειρίζεται, είναι απαραίτητη η ενίσχυση του γραφείου του με έναν (1) ειδικό συνεργάτη ή ειδικό σύμβουλο και έναν (1) αποσπασμένο υπάλληλο για την κάλυψη των αναγκών γραμματειακής υποστήριξης.

Αρ. Τροπολογίας: 1119/33 24.7.2017
Περιγραφή: Παράταση της προθεσμίας της περ. α' της παρ.2 του άρθρου 35 του ν. 4430/2016 (Α' 2015)

Αρ. Τροπολογίας: 1120/34 24.7.2017
Περιγραφή: Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.
Επεκτείνεται το δικαίωμα της άδειας των είκοσι δύο (22) ημερών σε υπαλλήλους που έχουν τέκνα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό). Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η άδεια αυτή χορηγείται σε γονείς υπαλλήλους, των οποίων τα τέκνα χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζουν περιοδικής νοσηλείας, καθώς και τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down. Η επέκταση της άδειας αυτής θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανακούφιση των γονέων, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους εξαντλούν την κανονική τους άδεια ή και καλούνται να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών για τη φροντίδα των τέκνων με αυτισμό, τα οποία χρειάζονται εξίσου τη συνεχή και συστηματική φροντίδα.

Αρ. Τροπολογίας: 1125/36 25.7.2017
Περιγραφή: Συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 38 του ν. 4369/2016 (Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης)

minadmin.gov.gr - e-nomothesia.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή
Παρότι τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή