Thumbnail
Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών

Ο Κενυάτης δρομέας Λούκα Ρότις Λουμπουάν είναι ο νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο με χρόνο 2 ώρες, 12 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, τον 15ο καλύτερο χρόνο της ιστορίας. Το προσωπικό ρεκόρ του αθλητή είναι 2:08:12.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο συμπατριώτης του Μπένσον Κιπρούτο και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Μπερνάρ Κιτούρ.

Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, 8ος στη συνολική κατάταξη, με χρόνο 2 ώρες, 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Δεύτερος πανελληνιονίκης ήταν ο Κώστας Γκελαούζος και τρίτος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν και οι κούρσες των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Λίγο πριν τον τερματισμό του Αυθεντικού Μαραθωνίου, στο Καλλιμάρμαρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, παρουσία των Ελλήνων ολυμπιονικών του Ρίο, Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρου Γιανιώτα και Άννας Κορακάκη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε γνωστό πως ο Ρον Χιλ δώρισε στον ΣΕΓΑΣ το κύπελλο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1969 στην Αθήνα!

Φέτος στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετείχαν 50.000 αθλητών από 105 χώρες σε όλες τις διαδρομές, αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Για το 2016 ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στο Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη και συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, αλλά και την συμπλήρωση 70 χρόνων από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού