Thumbnail
Τι καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας

Γυναίκα-μυστήριο με μαύρα μαλλιά, ηλικίας 30 έως 35 ετών, αναφέρεται ως επιβαίνουσα στο ταχύπλοο «Ντουέντε» σε δύο από τις καταθέσεις που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης για τη φονική σύγκρουση της Αίγινας.

Δύο από τα θύματα που επέβαιναν στη λάντζα «Αντωνία» αναφέρουν ότι την ώρα που βρίσκονταν στη θάλασσα, δίπλα από τα συντρίμμια του καϊκιού, μπόρεσαν να διακρίνουν μία γυναίκα δίπλα στον καπετάνιο του «Ντουέντε», Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής αποκαλύπτει τις δύο καταθέσεις που έρχονται να προστεθούν στη μαρτυρία του 26χρονου Γιώργου Λαμπρακόπουλου -επίσης επιβάτη του «Αντωνία»- ο οποίος έκανε λόγο για «ζευγάρι μη προχωρημένης ηλικίας».

Ο Αν. Α. καταθέτει: «Βρισκόμασταν μαζί με την οικογένειά μου στην Πέρδικα Αιγίνης και σκοπεύαμε με φιλικό ζευγάρι να περάσουμε με λάντζα στη νήσο Μονή. Επιβιβαστήκαμε στο καΐκι μετά τις 12.00. Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος πήρε και τους τελευταίους επιβάτες. Εγώ με την οικογένειά μου καθόμουν πίσω και δεξιά στο καΐκι μαζί με φιλικό ζευγάρι. Από το σημείο όπου καθόμουν είδα στον ορίζοντα κάποια στιγμή ένα σκάφος. Ανέπτυξε ταχύτητα και πλάναρε επιταχύνοντας διαρκώς. Τότε άρχισαν να φωνάζουν:

“Πού πάει αυτός, ρε, θα μας σκοτώσει”. Ερχόταν με μεγάλη ταχύτητας προς εμάς χωρίς να προσπαθήσει να κάνει ελιγμό αποφυγής. Ξαφνικά βρεθήκαμε στο νερό. Η λάντζα βυθίστηκε αμέσως, παρά τις καλές καιρικές συνθήκες. Τα αντικείμενα των επιβατών έπεσαν στο κεφάλι μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ανάδυσή μας στην επιφάνεια. Μόλις αναδύθηκα στο νερό και κρατώντας την κόρη μου αγκαλιά είδα τους πρώτους ανθρώπους στο νερό και συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου και ο γιος μου είχαν βγει στην επιφάνεια. Αμέσως διέκρινα το χειριστή του ταχυπλόου, ο οποίος είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε. Ακουσα τον 10χρονο γιο μου να του φωνάζει: “Ρίξε σωσίβιο, τι μας κοιτάς;”.

Αμέσως το σκάφος αυτό μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Είδα δύο επιβαίνοντες, τον κατηγορούμενο και μία κοπέλα, η οποία είχε μαύρα μαλλιά και δεν ήταν μεγαλύτερη από τριάντα πέντε ετών. Μετά είδα το φίλο μου μπρούμυτα στο νερό και τον γύρισα ανάποδα με το κεφάλι έξω από το νερό. Δεν είχε τις αισθήσεις του».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριακή Μάλαμα
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;
Για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής ως προς την συμπεριφορά του διευθυντή του Γυμνασίου Σήμαντρων – Η ερώτηση της βουλευτή
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;