Thumbnail
Αναλυτικά

Μεγάλης κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων Λέσβου, στη Μόρια της Λέσβου.

Πιο αναλυτικά, ομάδα προσφύγων κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο ΚΥΤ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης των υπό επαναπροώθηση στην Τουρκία μεταναστών. Η Αστυνομία που έσπευσε να προφυλάξει το ΠΡΟΚΕΚΑ δέχθηκε επίθεση με βροχή από πέτρες και αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Μετά από αυτό η σύγκρουση γενικεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, έχουν καεί δυο μεγάλες σκηνές και ένα ή δύο κοντέινερ, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επιτρέπουν στην Πυροσβεστική να μπει μέσα στο ΚΥΤ και να σβήσει τη φωτιά.

Μάλιστα τα στελέχη της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.

Η κατάσταση στο ΚΥΤ ήταν για αρκετή ώρα ανεξέλεγκτη.

Νεότερες πληροφορίες από την τοπική αστυνομική διεύθυνση αναφέρουν πως η κατάσταση έχει εκτονωθεί.

Δείτε βίντεο από τα επισόδια και τους πυκνούς μαύρους καπνούς που υψώθηκαν:

Μεγάλης κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων Λέσβου, στη Μόρια της Λέσβου. Πιο αναλυτικά, ομάδα προσφύγων κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο ΚΥΤ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης των υπό επαναπροώθηση στην Τουρκία μεταναστών. Η Αστυνομία που έσπευσε να προφυλάξει το ΠΡΟΚΕΚΑ δέχθηκε επίθεση με βροχή από πέτρες και αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Μετά από αυτό η σύγκρουση γενικεύτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, έχουν καεί δυο μεγάλες σκηνές και ένα ή δύο κοντέινερ, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επιτρέπουν στην Πυροσβεστική να μπει μέσα στο ΚΥΤ και να σβήσει τη φωτιά. Μάλιστα τα στελέχη της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής. Η κατάσταση στο ΚΥΤ ήταν για αρκετή ώρα ανεξέλεγκτη. Νεότερες πληροφορίες από την τοπική αστυνομική διεύθυνση αναφέρουν πως η κατάσταση έχει εκτονωθεί. Δείτε βίντεο από τα επισόδια και τους πυκνούς μαύρους καπνούς που υψώθηκαν:

More video of huge blaze burning at #Moria #Refugee Camp on #Lesvos pic.twitter.com/CA0md3aagB

— United Rescue Aid (@UnitedRescueAid) 10 Ιουλίου 201

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα