Thumbnail
Υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα για την αναίρεση της αποφυλάκισης, ενώ ερευνάται και η περίπτωση πλαστότητας και αδικημάτων όπως δωροδοκία

Το δρόμο της επιστροφής στις φυλακές Χαλκίδας παίρνει ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εκτελεστεί το διατακτικό του βουλεύματος που διατάσσει την κράτηση του την ώρα που η έρευνα της υπόθεσης περνά στα χέρια της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Ευβοίας συνεδρίασε χθες, με διαδικασίες εξπρές, αποφασίζοντας τελικά την ανατροπή του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου κάνοντας με αυτό τον τρόπο δεκτή την έφεση που είχε ασκηθεί. Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για την εγκυρότητα των ιατρικών γνωματεύσεων που φέρεται να εξασφάλισε ώστε να αποφυλακιστεί ο 39χρονος επιχειρηματίας, με αναπηρία άνω του 67%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφτεών έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Λάμπρου Σοφουλάκη για ανατροπή του βουλεύματος αποφυλάκιςης του 39χρονου κατηγορούμενου.

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, κ. Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου διαπιστώθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υποβλήθηκε και συμπληρωματική πρόταση από τον αρμόδιο ειςαγγελέα καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου. Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του κ. Φλώρου και εκείνος με τη σειρά του τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών. Ο κ.Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουνν την προκατακρτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ.Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περι πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».

Τώρα η έρευνα, με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου μπαίνει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς. Η εντολή δόθηκε προκειμένου να εποπτεύεται η έρευνα απο την ανωτερη εισαγγελέα ενώ η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη καλείται να διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω