Thumbnail
Πρωτάθλημα

Ο αθλητικός δικαστής της Super League έδωσε διορία 48 ωρών για κατάθεση υπομνήματος στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μετά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης διακοπής του αγώνα στην Τούμπα μεταξύ των δύο ομάδων. Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει μετά το Πάσχα, εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγώνες δεν θα ξεκινήσουν, αν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ. 

Διορία 48 ωρών

Ο χρόνος θα ξεκινήσει από τη στιγμή κατά την οποία το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής λάβει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν στο διαιτητή του ντέρμπι, Γιώργο Κομίνη, από τον οποίο ζητήθηκε να τοποθετηθεί εγγράφως και εντός 48 ωρών επί της ενστάσεως του ΠΑΟΚ.

Σε μία από τις διακοπές της συνεδρίασης το πειθαρχικό όργανο επικοινώνησε με τον διεθνή ρέφερι, προκειμένου να τον καλέσει να καταθέσει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 11:30. Ο κ. Κομίνης απάντησε με δύο email. Στο πρώτο ανέφερε πως «έως την Τετάρτη 28/3 δεν μπορώ να παραστώ λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος», ενώ στο δεύτερο έκανε γνωστό πως ούτε και μετά την παρέλευση της 28ης Μαρτίου μπορεί να βεβαιώσει ότι θα μπορούσε να παραστεί, κι ως εκ τούτου κλήθηκε να καταθέσει εγγράφως, εντός 48 ωρών.

Πλέον, η απόφαση για την τύχη του ντέρμπι δεν αναμένεται πριν από την προσεχή Τετάρτη. Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και διήρκεσε περίπου 5 ώρες. Αρχικά ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή της εκδίκασης για να καταθέσει ο Κομίνης, όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την έδρα.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου, ο γενικός αρχηγός Βασίλης Δημητριάδης και η δικηγόρος Έλλη Ρίζου, ενώ η μακεδονική ομάδα «παρέταξε» τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάκη Γκαγκάτση, τον υπεύθυνο ασφαλείας Ηλία Γεροντίδη και τους δικηγόρους Αχιλλέα Μαυρομάτη, Λάμπρο Μπίρδα και Λάκη Σημαιοφορίδη.

Η Ένωση στήριξε την υπερασπιστική γραμμή της στο ότι ο αγώνας διακόπηκε λόγω της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα να νιώσουν απειλή και φόβο οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής, με συνέπεια τη εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο μετά τη διακοπή.

Σε αντιδιαστολή, η υπεράσπιση του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι ουδείς από τους παρευρισκόμενους στον αγωνιστικό χώρο αισθάνθηκε πραγματική απειλή από την είσοδο του προέδρου της μακεδονικής ΠΑΕ, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να εξέλθουν για να ολοκληρωθεί η συνάντηση επειδή πληροφορήθηκαν την κατακύρωση του γκολ από τον διαιτητή Κομίνη.

Ο Βασίλης Δημητριάδης, που κατέθεσε ως μάρτυρας, υπογράμμισε ότι η θέα του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη τρομοκράτησε όλα τα μέλη της αποστολής, ισχυρισμός που αμφισβητήθηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου εξέφρασε απορία για το πώς είναι δυνατόν η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη να διέκοψε ολόκληρο πρωτάθλημα προκαλώντας την κυβερνητική παρέμβαση και την ίδια στιγμή να εξετάζεται αν αυτή η εισβολή ήταν αρκετή για να διακόψει έναν αγώνα.

Οι νομικοί του ΠΑΟΚ, από την πλευρά τους, κατήγγειλαν μεθόδευση από πλευράς ΑΕΚ.

Ο κ. Γεροντίδης ισχυρίστηκε πως οι παίκτες της Ένωσης έλεγαν στη διάρκεια της διακοπής πως αν κατακυρωνόταν το γκολ του Βαρέλα δεν θα έβγαιναν στο γήπεδο, ενώ ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε ότι «αν ο Κομίνης έλεγε ότι το ματς ήταν 0-0 η ΑΕΚ θα ολοκλήρωνε το ντέρμπι» κι έκανε λόγο για ανθρωποφαγία και προσπάθεια εξόντωσης του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ.

Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει μετά το Πάσχα, εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγώνες δεν θα ξεκινήσουν, αν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ.

«Δεν γίνεται να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα και να επαναλαμβάνονται τα ίδια φαινόμενα. Οι ΠΑΕ να υπαχθούν στο Υπουργείο Οικονομικών και να ελέγχονται ως ανώνυμες εταιρίες. Πρέπει να φύγουν τα μεγάλα συμφέροντα από το ποδόσφαιρο«, δήλωσε στην ΕΡΤ1, ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη