Thumbnail
Η σχετική ανακοίνωση

Αναβρασμό και ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και ο Δήμος Ζακύνθου προχώρησαν σε απόσυρση όλων των γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες του νησιού.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων σε συνδυασμό με την έλλειψη ναυαγοσωστών. Κατά συνέπεια, "κατέβηκαν" και οι 18 γαλάζιες σημαίες του νησιού.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Ζακύνθου σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «αποφάσισε να ζητήσει άμεσα περισσότερους ελέγχους όλων των κριτηρίων από την Διαχειριστική Εταιρεία του προγράμματος ώστε να πιστοποιηθεί με κατηγορηματικό τρόπο η αρτιότητα της διαχείρισης του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο νησί για το έτος 2018 και να μην αφεθεί καμία αμφιβολία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βραβευμένων παραλιών (...) Η διαδικασία θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο την ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών τον Ιούνιο 2019».

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

«Η Ζάκυνθος συμμετέχει στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες με σταθερά βελτιωμένες επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα τον Μάιο του 2018 να συμμετέχει στο πρόγραμμα με 18 Γαλάζιες σημαίες προς οργάνωση στις παραλίες του νησιού.

Ωστόσο τρέχοντα θέματα διαχείρισης των υποδομών, καθώς και της πρόσληψης ναυαγοσωστικού προσωπικού με το νέο νόμο, που υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των ναυαγοσωστών σε 18 από 9 πέρυσι στην κάλυψη όλων των πολυσύχναστων παραλιών, καθιστούν δυσχερή πλέον την υπεύθυνη τήρηση των κριτηρίων που ορίζονται από το πρόγραμμα.

Ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με την ΕΕΠΦ, αποφάσισε να ζητήσει άμεσα περισσότερους ελέγχους όλων των κριτηρίων από την Διαχειριστική Εταιρεία του προγράμματος, ώστε να πιστοποιηθεί με κατηγορηματικό τρόπο η αρτιότητα της διαχείρισης του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο νησί για το έτος 2018 και να μην αφεθεί καμία αμφιβολία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βραβευμένων παραλιών.

Συνεπώς κατά το υπόλοιπο της διάρκειας της θερινής περιόδου και για όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο 2018, ο Δήμος Ζακύνθου θα συνεχίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία, χωρίς την ανάρτηση των Σημαιών, έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Η διαδικασία θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο την ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών τον Ιούνιο 2019»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικη εφημεριδα
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής εφημερίδα σας προσκαλούν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και στις άσβηστες μνήμες της Ανατολής
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
foto_education.jpg
Α’ κύκλος Κινητικότητας-Εκπαιδευτικοί: Νέα εγκύκλιος – Τι ισχύει για αιτήσεις μετατάξεων-αποσπάσεων
Α ́ Κύκλος Κινητικότητας: Οδηγίες προς τους φορείς προέλευσης και υποδοχής - Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τους εκπαιδευτικούς
Α’ κύκλος Κινητικότητας-Εκπαιδευτικοί: Νέα εγκύκλιος – Τι ισχύει για αιτήσεις μετατάξεων-αποσπάσεων