Thumbnail
Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας

Τα δεδομένα από τις περιβαλλοντικές μετρήσεις που πραγματοποίησε στο Μάτι έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Όπως φαίνεται, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς πάρχουν στοιχεία για έκθεση των κατοίκων σε συγκεντρώσεις πέραν των αναμενόμενων. 

Συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα συνάγεται ότι τα επίπεδα των 24ωρων συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) είναι αυξημένα σε σχέση με το υπόβαθρο του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλα παραμένουνν πολύ χαμηλότερα των ορίων που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Από τα αποτελέσματα της ωριαίας διακύμανσης των ΑΣ10 συμπεραίνεται ότι οι αυξημένες συγκεντρώσεις οφείλονται σε επιβάρυνση που δημιουργειται τις ώρες 8:00 -17:00 όταν διεξάγονται εργασίες που επιτείνουν την επαναιώρηση σκόνης και των υπολειμάτων της πρκαγιάς από το έδαφος ή τα υλικά. 

Τα επίπεδα αιθάλης είναι φυσιολογικά και συγκρίσιμα με αυτά του αστικού υποβάθρου. Η ωριαία διακύμανση επιτρέπει να αποδώσουμε τις παρατηρούμενες εξάρσεις σε καπνό από άλλες πυρκαγιές και παρατηρούνται ταυτόχρονα στα 2 σημεία μετρήσεων.

Ο «Δημόκριτος» συστήνει να αποφεύγεται η μαζική εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης, λόγω της τοπικής επιβάρυνσης που μπορεί να προκληθεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα