Thumbnail
Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας

Επαναλαμβανόμενες μετρήσεις πραγματοποιούνται από ειδικά κλιμάκια στη δεξαμενή της ΕΥΑΘ που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρήθηκε μόλυνση την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα αποτελέσματα της σημερινής μέτρησης έδειξαν ότι βρίσκονται εντός των επιτρεπτών ορίων. Το σχετικό δείγμα ελήφθη από την έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, που υδροδοτεί -μαζί με τις πηγές της Αραβησσού- το Πολεοδομικό Συγκρότημα.

"Όλες οι παράμετροι που παρακολουθούνται υποχρεωτικά εκ του νόμου στο πόσιμο νερό βρίσκονται εντός των προβλεπόμενων ορίων στην έξοδο από την εγκατάσταση", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Στη συνέχεια επισημαίνεται: "Παράλληλα, συνεχίζεται η αυξημένη τροφοδότηση της διώρυγας του Αλιάκμονα από το φράγμα Αγ. Βαρβάρας, ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ έγινε σημαντική ανανέωση των νερών του φράγματος, όπου και ξεκινά η διώρυγα που φέρνει το νερό του Αλιάκμονα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η ΕΥΑΘ έχει ήδη τοποθετήσει σειρά πλωτών φραγμάτων κατά μήκος της διώρυγας για τη μέγιστη δυνατή συγκράτηση των υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν".

"Το προσωπικό της εγκατάστασης παραμένει σε επιφυλακή, οι δειγματοληψίες και αυτοψίες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εισαγγελικής παρέμβασης που προκάλεσε η ΕΥΑΘ", καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι συνέβη

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν η ΕΥΑΘ Α.Ε έλαβε επείγον έγγραφο από την ανάδοχο κοινοπραξία, που (κατόπιν διαγωνισμού) ανέλαβε και λειτουργεί την ΕΕΝΘ (διυλιστήριο), η οποία βρίσκεται κοντά στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η κοινοπραξία, από το πρωί της ίδιας μέρας το εισερχόμενο στην ΕΕΝΘ νερό περιέχει επιφανειακές ορατές ουσίες και εξαπλωνόμενες κηλίδες, που παραπέμπουν σε ύπαρξη σημαντικών ποσοτήτων από έλαια, πετρελαιοειδή ή γράσα.

Την ίδια ώρα, τη διαβεβαίωση ότι γίνονται όλες οι ενέργειες και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, από πλευράς του υπουργείου Περιβάλλοντος, της ΕΥΑΘ και των συναρμοδίων φορέων, ώστε να μην παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα στο πόσιμο νερό με το οποίο τροφοδοτείται στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, έπειτα από συνάντηση που είχε, προχτές Σάββατο, με τη διοίκηση και στελέχη της ΕΥΑΘ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα