Thumbnail
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Ποινή κάθειρξης 14 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ζευγάρι που κακοποιούσε βάναυσα τα ανήλικα παιδιά του.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αυτής της κακοποίησης περιγράφονται των ανηλίκων. Οι κατηγορούμενοι έστελναν τα ηλικίας 9 και 8 ετών, τότε, παιδιά τους (αγοράκι και κοριτσάκι) να κλέψουν κι όταν αυτά επέστρεφαν με άδεια τα χέρια στο σπίτι, τα βασάνιζαν.

Κατά το κατηγορητήριο, τα έδεναν πισθάγκωνα και τα χτυπούσαν ανελέητα, άλλοτε με πλάστη κι άλλοτε με βέργα, τα έστελναν τη νύχτα γυμνά να κοιμηθούν εκτός σπιτιού, έκαιγαν τα χέρια τους με τσιγάρο ή μεταλλική βέργα σόμπας κ.ά., ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έτρωγαν επιδεικτικά μπροστά στα ανήλικα, αφήνοντάς τα νηστικά. Οι δάσκαλοι των παιδιών -που σήμερα ζουν σε ανάδοχες οικογένειες- είχαν διαπιστώσει σημάδια κακοποίησης και υποσιτισμού, οπότε άρχισε να ερευνάται η υπόθεση.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις αποτέλεσαν καταπέλτη για τους κατηγορούμενους. Στα αποτελέσματα αναφέρεται ότι τα δύο αδελφάκια έφεραν εκδορές, μώλωπες, κατάγματα και εγκαύματα.
Απολογούμενοι, ο Έλληνας πατέρας και η Ρουμάνα μητέρα, αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, λέγοντας ότι κάποιες φορές τα χτυπούσαν με βέργα για να τα συνετίσουν, επειδή έκλεβαν και ήταν άτακτα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2014 σε χωριό έξω από την Κατερίνη, όπου ζούσε η οικογένεια. Ένα χρόνο αργότερα ο 36χρονος και η 37χρονη κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο τους τιμώρησε με κάθειρξη 15 ετών, έκαστο, αλλά κατά της απόφασης είχε ασκηθεί έφεση από εισαγγελέα, με συνέπεια η δίκη να επαναληφθεί από μηδενική βάση, αυτή τη φορά από Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για τις πράξεις τους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα