Thumbnail
Οι τουρκικές αρχές έχασαν κάθε επαφή και επικοινωνία με το ζευγάρι την περασμένη Τρίτη

Εξαφανίστηκε ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που υπηρετούσε στο Προξενείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, το οποίο επικαλείται ανώνυμες διπλωματικές πηγές.

Οι δύο διπλωμάτες υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι στο Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης τους τελευταίους 18 μήνες. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές έχασαν κάθε επαφή και επικοινωνία με το ζευγάρι την περασμένη Τρίτη.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των δύο διπλωματών που υπηρετούσαν στην Ελλάδα, παρά μόνο τα μικρά τους ονόματα και το αρχικό γράμμα του επιθέτου τους, αναφέροντάς τους ως Muhammet T. και Ceyda T. Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι οι δύο διπλωμάτες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα προς άγνωστο προορισμό.

Ως πρώτη αντίδραση, η Άγκυρα ακύρωσε τα διαβατήριά τους και διέρρευσε ότι οι δύο διπλωμάτες συνδέονται με το Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίον ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέδειξε ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες Τούρκοι πολίτες ζουν σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά τον περασμένο Ιούλιο και το πογκρόμ διώξεων που ακολούθησε σε μέσα ενημέρωσης, δημόσια διοίκηση, στρατό, δικαιοσύνη, εκπαίδευση αλλά και το λουκέτο που επιβλήθηκε σε άγνωστο ακόμη αριθμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Κάποιοι από αυτούς τους Τούρκους πολίτες έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στις ελληνικές αρχές, ενώ κάποιοι άλλοι προέβησαν στην αγορά ακίνητης περιουσίας προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη άδεια παραμονής όπως ορίζει ο νόμος.

Το προηγούμενο διάστημα, τηλεοπτικοί σταθμοί της Τουρκίας που ελέγχονται πλήρως από το καθεστώς της Άγκυρας, παρουσίασαν «ρεπορτάζ» σύμφωνα με τα οποία οι ελληνικές αρχές πυροβολούν στα τυφλά όποιον Τούρκο αποπειράται να περάσει τα μυστικά υδάτινα μονοπάτια του Έβρου, ενώ υποβάλλουν σε βασανιστήρια όσους τελικώς καταφέρουν να περάσουν.

Σχολιάζοντας τα «ρεπορτάζ» αυτά, Τούρκος δημοσιογράφος που ζει στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του αναφέρει ότι την ίδια στιγμή που η Άγκυρα «παίζει» με τις ροές των προσφύγων στο Αιγαίο, την ίδια στιγμή προσπαθεί να ανακόψει τις ροές πολιτών της προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, και, ιδιαίτερα, όσων θεωρεί ότι συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή ΕΡΤ / Θωμάς Σίδερης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα