Thumbnail
Το «Πρώτο Θέμα» και η θωρακισμένη Μερσεντές

Ακόμα ένα επεισόδιο διασποράς «ψευδών ειδήσεων» καταγράφηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Τελικά, όμως, έμεινε από λάστιχο...όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Σβέρκος στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ας δούμε το θέμα από την αρχή. Η ιστοσελίδα ανήρτησε «ρεπορτάζ» χτες το μεσημέρι με τον «πιασάρικο» τίτλο «Εδωσαν 15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα για θωρακισμένη κυβερνητική λιμουζίνα» και υπότιτλο «Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη». Λαβράκι νόμιζαν ότι έπιασαν οι ιθύνοντες, αναφέροντας πως «βαθιά το χέρι στην τσέπη συνεχίζει να βάζει και επί ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνας φορολογούμενος για τη συντήρηση του κυβερνητικού στόλου των θωρακισμένων λιμουζινών».

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος, σε άψογο «κίτρινο» ύφος, συνέχιζε πως «στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά 4 ελαστικών για τη θηριώδη θωρακισμένη Mercedes των 6.000 κ.εκ. με υπηρεσιακό αριθμό ΕΑ27103, που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού ο συντάκτης έφτανε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η αλλαγή ελαστικών στο θωρακισμένο αυτοκίνητο «κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 15.000 ευρώ. Οσο δηλαδή στοιχίζουν αυτή τη στιγμή 30 διαφορετικά αυτοκίνητα mini, μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας της αγοράς» (σ.σ. 500 ευρώ το καθένα κοστίζει ένα αυτοκίνητο;).

Από ποιον όμως χρησιμοποιείται το εν λόγω όχημα; Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η «Εφ.Συν.» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, το αίτημα για την αλλαγή των ελαστικών έγινε υπηρεσιακά από τη φρουρά του... Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χρησιμοποιεί το εν λόγω όχημα. Ως πρώην πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς δικαιούται -βάσει των ισχυόντων κανόνων ασφαλείας- θωρακισμένο όχημα για τις μετακινήσεις του.

Το δε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «η συγκεκριμένη θωρακισμένη Mercedes είχε διατεθεί και παραμένει διατεθειμένη προς χρήση πρώην πρωθυπουργού». Συμπλήρωνε δε πως «συνεπώς δεν ισχύει ότι το αυτοκίνητο αποτελεί “κυβερνητική λιμουζίνα” ούτε ότι “κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη”, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!