Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Θεατρικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης στις φυλακές Κορυδαλλού


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Φεβρουάριος, 2017 - 13:51 | Στην Κατηγορία:

Θεατρικό εργαστήριο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού ανοίγει το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσω της συνεργασίας αυτής το Εθνικό Θέατρο, υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεατρική τέχνη ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ Υπουργείο Δικαιοσύνης ευελπιστεί στη συνέχιση της πολιτικής του για το «άνοιγμα της φυλακής» προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων.

Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Στρατής Πανούριος. Η εν λόγω ομάδα προετοιμάζει μια διασκευή της «Τρικυμίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με σκοπό στo τέλος του Ιουνίου 2017 να δοθεί σειρά παραστάσεων.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Καταγγελία: Άφησαν καρκινοπαθή κρατούμενη στον Κορυδαλλό να πεθάνει αβοήθητη

Κατέστειλαν βίαια τις αντιδράσεις των άλλων κρατουμένων

Νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού ο Παύλος Ψωμιάδης

Κρατούμενος ο πρώην μεγαλομέτοχος της "Ασπίς Πρόνοια"

Στις φυλακές Κορυδαλλού πηγαίνει το Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2016 μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα σε συνεργασία με  το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.