Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Θεατρικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης στις φυλακές Κορυδαλλού


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Φεβρουάριος, 2017 - 13:51 | Στην Κατηγορία:

Θεατρικό εργαστήριο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού ανοίγει το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσω της συνεργασίας αυτής το Εθνικό Θέατρο, υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεατρική τέχνη ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ Υπουργείο Δικαιοσύνης ευελπιστεί στη συνέχιση της πολιτικής του για το «άνοιγμα της φυλακής» προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων.

Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Στρατής Πανούριος. Η εν λόγω ομάδα προετοιμάζει μια διασκευή της «Τρικυμίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με σκοπό στo τέλος του Ιουνίου 2017 να δοθεί σειρά παραστάσεων.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ψήφισμα των ΕΛΜΕ για την υποστήριξη των αιτημάτων των κρατουμένων-υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ θεωρούν ότι τα αιτήματά των κρατουμένων είναι ανάγκη να γίνουν άμεσα αποδεκτά από την Πολιτεία.

Ούτε σήμερα αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος - "Θα τα τινάξω όλα στον αέρα" φώναξε η Β.Σταμάτη

Παρά το γεγονός πως έχει συγκεντρωθεί  το απαιτούμενο ποσό που είχε οριστεί ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί,  ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραμένει στον Κορυδαλλό αναμένοντας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έξοδό του από τη φυλακή.

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Καλύφθηκε η εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ από δωρεές

Μόλις μία ημέρα μετά την απόρριψη του αιτήματός του για μείωση της εγγυοδοσίας που του επέβαλε το δικαστήριο για την αποφυλάκιση του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, φαίνεται να συγκέντρωσε το ποσό των 200.000 ευρώ από δωρεές φίλων του και πιθανότατα εντός της ημέρας αναμένεται να αποφυλακιστεί.