Thumbnail
Η λοταρία αποδείξεων με χρήση καρτών είναι προ των πυλών, και κάθε μήνα αναμένεται να δίνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς που θα κληρώνονται  

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, οπότε είναι εύκολος ο έλεγχος για τις αποδείξεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανάλογα με τις συναλλαγές που πραγματοποιεί κάθε φορολογούμενος κάθε μήνα θα λαμβάνει και αντίστοιχους λαχνούς.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του φορολογουμένου που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking.

Η πρώτη κλήρωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διενεργηθεί στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Θα διατεθεί ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει κάθε χρόνο να διαθέτει μέσω των κληρώσεων συνολικά 12 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τον Δεκέμβριο θα γίνει η μεγάλη κλήρωση, στην οποία θα μοιραστούν 11 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι κάθε φορολογούμενους μπορεί να κερδίσει μόνο μία φορά σε κάθε κλήρωση.

Οι φορολογούμενοι που θα κερδίζουν, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet. Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος, ώστε να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxisnet.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι επόμενοι δικαιούχοι, κάτοχοι του 1ου, 2ου, κ.α. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης. Αν το χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κανένα, τότε παραμένει ως αδιάθετο στον λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο- Συγκέντρωση Εισπράξεων- Πληρωμών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»