Thumbnail
Διαδικτυακές απειλές και συκοφαντίες σε βάρος της δημοσιογράφου που αποκάλυψε την επίθεση στο κοριτσάκι που το πέρασαν για προσφυγόπουλο

Συνεχίζονται αμείωτες οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει ανάλογες επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες, πάντα, στη Μυτιλήνη. Αντιδράσεις που προκάλεσαν διαμαρτυρίες του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ακόμα και τοποθέτηση για αυτές στην «Πλατφόρμα για την προαγωγή της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων» που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Th. Jagland.

Προχθές Παρασκευή, ήταν η σειρά της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Εμπρός» και ανταποκρίτριας της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Λέσβο Ανθής Παζιάνου να δεχθεί την επίθεση ακραίων στοιχείων που τις τελευταίες μέρες έχουν πρωταγωνιστήσει σε παράνομες πρακτικές, συστήνοντας μάλιστα και «ομάδες περιφρούρησης» στην περιοχή της Γέρας και περιπολώντας στα χωριά προκειμένου να μην εγκατασταθούν σε αυτά δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Κάτι που ας σημειωθεί ότι δεν ευσταθεί αλλά και διαψεύδεται από κάθε πλευρά ότι θα συμβεί.

Με αφορμή λοιπόν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της κ. Παζιάνου σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε Ελληνίδα στην αυλή εκκλησίας στο Πέραμα της Γέρας στη Λέσβο, από άτομα που νόμισαν πως είναι πρόσφυγας επειδή φορούσε μαντήλι, εξαπολύθηκε μια επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου, μητέρας παιδιού τριών ετών, με διαδικτυακές αναφορές σε βάρος της τιμής, της ηθικής, της υπόληψης και της επαγγελματικής της ιδιότητας, ξεκινώντας από την ιδιότητά της ως γυναίκα. «Η ακροδεξιά δηλαδή και χυδαία, αυτή, επίθεση είναι καθαρά σεξιστική, την ίδια ώρα που επαναλαμβάνει για μένα τα όσα λέγονται για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της Λέσβου ότι "πληρώνονται από ΜΚΟ για να γράφουν"» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Παζιάνου. Ας σημειωθεί ότι επίκεντρο της επίθεσης σε βάρος της κ. Παζιάνου αποτέλεσε αναμνηστική φωτογραφία της αναρτημένη σε προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία εικονίζεται στη διάρκεια ρεπορτάζ της για την ομάδα «Cosmos» στο γήπεδο της Μόριας η οποία αποτελείται αποκλειστικά από Αφρικανούς αιτούντες άσυλο διαμένοντες στον εκεί καταυλισμό.

Η κ. Παζιάνου εναντίον των παραπάνω προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση και ζητώντας τη σύλληψή τους στα πλαίσια του αυτοφώρου εναντίον τεσσάρων ατόμων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Χθες Σαββάτο το μεσημέρι συνελήφθησαν δυο από τους τέσσερις μηνυθέντες. Ένας έμπορος της Γέρας διαχειριστής διαδικτυακής ομάδας μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίθεση και ένας κατά δήλωση του απόστρατος του πολεμικού ναυτικού. Πρόκειται για άτομα που έχουν δημοσιοποιήσει οι ίδιοι στο διαδίκτυο αναρτήσεις τους σχετικές με περιπολίες που πραγματοποίησαν και ακόμα πραγματοποιούν για να διώξουν αιτούντες άσυλο από τα χωριά τους ενώ έχουν πραγματοποιήσει και «εκλογές» προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο της «ομάδας περιφρούρησης» όπως αποκαλούν την ομάδα που έχουν συγκροτήσει.

Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν χθες αργά το βράδυ ελεύθεροι με την Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης να τους παραπέμπει σε τακτική δικάσιμο.

Και τηλέφωνα στην ΕΡΤ

Υβριστικά και απειλητικά τηλέφωνα κατήγγειλε σήμερα ότι δέχεται και η δημοσιογράφος προϊσταμένη του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές