Thumbnail
Για την κατάσταση των πύρινων μετώπων στην Ανατολική Αττική ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο.   

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε το πρωί πάνω από τις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, μετά από τέσσερις ημέρες, και αφότου έσβησε η φωτιά, πετώντας με στρατιωτικό ελικόπτερο. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών. 

Η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής κρίνεται σαφώς καλύτερη, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς το Πολυδένδρι. 

«Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις που ελέγχονται, γίνονται ρίψεις νερού στις μικρές διάσπαρτες εστίες που υπάρχουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Γιώργος Πορτοζούδης. 

«Δείξαμε τον πρωθυπουργό τα κρίσιμα μέτωπα και την περιοχή που ξεκίνησε η πυρκαγιά κοντά στις κατασκηνώσεις» σημείωσε ο κ. Πορτοζούδης που βρέθηκε στο στρατιωτικό ελικόπτερο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστα

Ο κ. Πορτοζούδης σημείωσε πως τα επόμενα δυο εικοσιτετράωρα θεωρούνται κρίσιμα, ειδικά μετά τις 12 το μεσημέρι που ενισχύονται οι άνεμοι και αυξάνεται η θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και την έχουν οριοθετήσει σε σημαντικό βαθμό.

Από το πρωί κάνουν ρίψεις στις εστίες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Θεωρούν ωστόσο ότι σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα. Ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι -το οποίο εκκενώθηκε χθες- και κινήθηκε ανατολικά. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα