Thumbnail
Τι γνωρίζουμε έως τώρα

Σε πέντε συλλήψεις μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης COMPACT 18 HELLAS προχώρησε σήμερα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Την ίδια ώρα τις 11 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κατ΄ οίκον έρευνες. Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται μάλιστα ότι κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Δυτική Αττική, όπου βρέθηκαν πολλές βόμβες μολότοφ, ο ένοικος, ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε να μιλήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε και αυτός συλληφθεί.

COMBAT 18 HELLAS - «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές»

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της οργάνωσης COMBAT 18 HELLAS, ή ως «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» και ανήκουν στον ακροδεξιό- νεοναζιστικό χώρο, ενώ εξετάζονται για περίπου 30 επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών και σε άλλους χώρους.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

Υπό έρευνα είναι επίσης αν υπάρχει σχέση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση και πάλι στην Φαβέλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία. Πάντως εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα και για αυτή την επίθεση, καθώς φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες.

Έρευνες και στη Βόρεια Ελλάδα

Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σε οκτώ σπίτια, εκ των όποιων έξι στην Αττική και δύο στην επαρχία και συγκεκριμένα σε ένα σπίτι στα Γιάννενα και ένα σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, όπου δεν βρέθηκε κάτι αξιοποιήσιμο.

Στα Γιάννενα συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι από τα σημαντικά μέλη της οργάνωσης.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η έρευνα στα άλλα τρία σπίτια από τα 11 που έχουν εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική. Και τα τρία είναι στην Αττική.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των νεοναζί

Σε ένα από τα σπίτια που ελέχθησαν βρέθηκαν 50 κιλά νιτρική αμμωνία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εκρηκτικής ύλης, ενώ οι αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί και οι οποίοι έχουν αποσταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για έρευνα, μαζί με τα άλλα ευρήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που είναι σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία,

- βόμβες μολότοφ,

- πλήθος κροτίδων,

- βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,

- σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),

- ψηφιακά πειστήρια,

- μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,

- αντιασφυξιογόνος μάσκα,

- ρόπαλα και σιδερογροθιές,

- κυνηγετικά όπλα,

- φιαλίδια βουτανίου και

- μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τα οποία επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40...
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
σχολικη εφημεριδα
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής εφημερίδα σας προσκαλούν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και στις άσβηστες μνήμες της Ανατολής
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής