Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σήμερα στο "Σήμα" στις 8 μμ: Ισπανικός Εμφύλιος και Λαϊκό Μέτωπο - Προλογίζει ο Πέτρο Αλ Αχμάρ - Ιστορικό και video για την εποχή


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Μάιος, 2018 - 08:25 | Στην Κατηγορία:

"Ισπανικός Εμφύλιος και Λαϊκό Μέτωπο", του Χοσέ Ντίαθ, στη Χαριλάου Τρικούπη και Ισαύρων 29Γ΄, στα Εξάρχεια

 - Το βράδυ της Παρασκευής, 18 Μαΐου, η Ισαύρων 29Γ o πολιτιστικός χώρος ΣΗΜΑ, φιλοξενεί τον Πέτρο Αλ Αχμάρ, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη μετάφραση - ανθολόγηση - σημειώσεις για το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε (Απρίλιος 2018) «Ισπανικός Εμφύλιος και Λαϊκό Μέτωπο» το οποίο περιέχει κείμενα του Χοσέ Ντίαθ, γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας (1932-1942).

- Το βιβλίο περιέχει τη συντριπτική πλειονότητα των άρθρων, λόγων, εισηγήσεων κ.ά. του Χοσέ Ντίαθ για την περίοδο λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου

- με αφορμή την βιβλιοπαρουσίαση, προσεγγίζουμε πλευρές του Ισπανικού εμφύλιου, μιας περιόδου σημαντικής και κρίσιμης για την Ευρώπη και τον κόσμο λίγο πριν την έναρξη του 2ου παγκόσμιου πόλεμου.

- Πριν την εκδήλωση θα προβληθούν μικρής διάρκειας βίντεο, ενώ στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση αφίσας από την περίοδο του Ισπανικού Εμφύλιου.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα