Thumbnail
Τον χτύπησαν ακόμη και όταν δεχόταν τη βοήθεια του ΕΚΑΒ

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει με αφορμή τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, σε απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών και του Εισαγγελέα βρίσκονται τα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, στα οποία καταγράφεται το σκηνικό που οδήγησε στον θάνατο του 33χρονου, ο οποίος πιθανότατα βρισκόταν υπό την επίρρεια ναρκωτικών ουσιών.

Στο πρώτο βίντεο διακρίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος να βρίσκεται μέσα στο κοσμηματοπωλείο, κρατώντας έναν πυροσβεστήρα και προσπαθώντας να σπάσει την πόρτα, ενώ έξω ακριβώς από το κατάστημα βρίσκεται πλήθος κόσμου και ο ιδιοκτήτης.

Λίγο μετά σπάει το κάτω μέρος της βιτρίνας και τότε δύο άτοματου επιτίθενται άγρια, αρχίζοντας να τον κλωτσάνε στο κεφάλι, συμπαρασύροντας και μέρος της βιτρίνας. Όταν δε ο 33χρονος βγαίνει έξω συνεχίζουν τα χτυπήματα, ενώ ένα άλλο άτομο προσπαθεί να αποτρέψει τα χτυπήματα.

Στο δεύτερο βίντεο, ο Ζακ Κωστόπουλος δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο. Παρόλαυτά δέχεται και άλλη μία επίθεση με δυνατή κλωτσιά στην πλάτη από τρίτο άτομο. Έπειτα σηκώνεται και σε κατάσταση αμόκ. κρατώντας ένα κομμάτι γυαλί, απειλεί με αυτό όσους βρίσκονται γύρω του.

Αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια διπλανού καταστήματος και στη συνέχεια ακινητοποιείται από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού πρώτα ο ένας τον χτυπήσει με γκλοπ στην πλάτη. Τελικά, εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του κοσμηματοπώλη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα βλάβη (κακούργημα, όταν η βλάβη έχει επακόλουθο το θάνατο), ενώ αντιμετωπίζει και την κατηγορία της πρόκλησης επκίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα). Ο ίδιος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

Ποιος ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ελλάδα, έχοντας καταγράψει πλούσιο έργο παλεύοντας για τα δικαιώματα των οροθετικών, όπως ο ίδιος, με αρθρογραφία, ομιλίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Ο Ζακ Κωστόπουλος είχε γεννηθεί στην Αμερική και ήρθε μικρός στην Ελλάδα. Είχε πέσει στο παρελθόν επανειλημμένα θύμα μπούλινγκ και επιθέσεων, φραστικών και σωματικών, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε ποτέ από το να είναι ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος άνθρωπος, με μεγάλη αγάπη για τα ζώα και έντονη δραστηριότητα.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κύκλο του, ενώ το προφίλ του στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα λύπης και συμπαράστασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arni-sti-souvla.
«Φωτιά» οι τιμές του οβελία: Σε αναβρασμό κρεοπώλες, κτηνοτρόφοι και καταναλωτές 
Σε αναβρασμό κρεοπώλες, κτηνοτρόφοι και καταναλωτές για την τιμή του οβελία λίγο πριν το Πάσχα
«Φωτιά» οι τιμές του οβελία: Σε αναβρασμό κρεοπώλες, κτηνοτρόφοι και καταναλωτές