Thumbnail
Σώθηκε χάρη σε πολίτη που τον εντόπισε σε επικίνδυνο σημείο

Ένα ορφανό αρκουδάκι, μόλις λίγων μηνών, σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός πολίτη ο οποίος το εντόπισε να περιπλανιέται σε επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο, το μετέφερε σε ασφαλές σημείο και ειδοποίησε άμεσα τον «Αρκρούρο».

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στο Επαρχιακό Δίκτυο Αμυνταίου - Φλώρινας, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου. Το αρκουδάκι κινούνταν χωρίς τη μητέρα του εντός του δρόμου, κάτι που θα μπορούσε να του έχει κοστίσει τη ζωή, γιατί το συγκεκριμένο σημείο έχει αποδειχθεί θανατηφόρο για τις αρκούδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2003 στον εν λόγω τομέα του τοπικού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί αρκετά θανατηφόρα τροχαία με θύματα αρκούδες.


Ευτυχώς, όμως, το αρκουδάκι εντοπίστηκε από τον διερχόμενο πολίτη ο οποίος το μετέφερε σε ασφαλές σημείο και ενημέρωσε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» που έσπευσε μαζί με την Προϊσταμένη της Δασικής Υπηρεσίας Φλώρινας. Άμεσα ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή για τυχόν ανεύρεση της μαμάς αρκούδας, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Η αναζήτηση μάλιστα επαναλήφθηκε από την ΟΑΕ του «Αρκτούρου» στη διάρκεια της νύχτας και πάλι όμως δεν βρέθηκε.

Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», όπου και λαμβάνει φροντίδα από την πρώτη στιγμή. Πίνει γάλα με μεγάλη όρεξη και του αρέσει πολύ να παίζει και να κρατάει μία μπάλα που του έχουν δώσει οι φροντιστές του. Έτσι κέρδισε και το όνομά του και στο εξής θα λέγεται Λουίτζι, από τον Ιταλό τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο Λουίτζι αν και έχασε την μητέρα του θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη φύση, αφού θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επανένταξης ορφανών αρκούδων που υλοποιεί ο «Αρκτούρος». Θα ζήσει για ένα περίπου χρόνο σε ειδικό χώρο χωρίς άλλες αρκούδες όπου θα διδαχθεί από τους φροντιστές του τα μυστικά της επιβίωσης και στη συνέχεια θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά. Ήδη πάντως τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά αφού είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ανθρώπους.

Το πρόγραμμα Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας