Thumbnail
Νομική

Για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου, όπου με την επιπλέον διδακτική ενίσχυση που έλαβε εκεί, μπόρεσε να πετύχει στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στη Νομική Θεσσαλονίκης.

Προερχόμενη από πολύτεκνη οικογένεια η Δωροθέα Μπιλμπίγια έχει βιώσει στον οικογενειακό της κύκλο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με τους γονείς της να δίνουν καθημερινό αγώνα να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά που χρειάζονται. Βέβαια ορισμένες φορές ο αγώνας γίνεται άνισος, καθώς η ανεργία και η υποαπασχόληση «θερίζουν».
 
Πάντως η 18χρονη Δωροθέα τόσο με τη στήριξη των καθηγητών της στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, όπου φοίτησε όσο και από την επιπλέον γνώση την οποία έλαβε από το κοινωνικό φροντιστήριο, βρήκε τη δύναμη και μπόρεσε να πετύχει πολύ καλή βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκεντρώνοντας 17.884 μόρια. Και η βαθμολογία αυτή της έδωσε τη δυνατότητα να εισαχθεί στη Νομική Θεσσαλονίκης που ήταν εκ των σπουδαιότερων επιτυχιών μεταξύ όλων των υποψηφίων των κοινωνικού φροντιστηρίου.
Η ίδια υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε σε συνθήκες δύσκολες. «Όλοι οι μαθητές στο κοινωνικό φροντιστήριο δώσαμε αγώνα και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε στις σχολές που επιθυμούσαμε, και να δώσουμε χαρά και στους γονείς μας που με αγωνία και ελπίδα μας στήριζαν παρά τις αντίξοες σημερινές συνθήκες λόγω της κρίσης» τόνισε η απόφοιτη που πλέον στη Νομική Θεσσαλονίκης ανοίγει νέο κεφάλαιο στη ζωής.
 
Βέβαια δεν ξεχνά να αναφέρει τη συνδρομή και τη μεγάλη βοήθεια που είχε από τους καθηγητές τόσο στο σχολείο όσο και στο κοινωνικό φροντιστήριο.

Η Δωροθέα έχει άλλα τρία αδέλφια που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και ήδη εργάζονται.
Στο κοινωνικό φροντιστήριο πέρυσι φοίτησαν 120 μαθητές. Η πλειονότητά τους προέρχεται από οικογένειες οι οποίες έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα από μηδέν έως 4.000 ευρώ, δηλαδή ζουν στα όρια της φτώχειας.

Η καθηγήτρια κ. Αμαλία Κορδάτου ανέφερε πως στο Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρουμε εθελοντικά και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά με τα άλλα ιδιωτικά φροντιστήρια. Για φέτος το όριο του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος θα είναι τα 10.000 ευρώ. Βέβαια ελάχιστοι είναι οι μαθητές που έχουν τέτοιο εισόδημα, αφού οι περισσότεροι έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι και 4.000 ευρώ».
 
Η ίδια πρόσθεσε πως οι περισσότεροι υποψήφιοι από το κοινωνικό φροντιστήριο πέτυχαν σε σχολές, όπως Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικά, Οικονομικά.
Οι εγγραφές μαθητών αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

http://e-thessalia.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γραμμένος Φλώρος
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στον ανακριτή σήμερα μετά τις γροθιές σε Γραμμένο- Κατηγορείται για κακούργημα
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο Εισαγγελέας
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στον ανακριτή σήμερα μετά τις γροθιές σε Γραμμένο- Κατηγορείται για κακούργημα