Thumbnail
Το μύθευμα έχει αναπαραχθεί στο διαδίκτυο

Όπως αναλύει και η σελίδα ellinikahoaxes, στο διαδίκτυο αναπαράγεται μαζικά ο ισχυρισμός πως η Ελλάδα επί επταετίας δεν δοκιμάστηκε από την φωτιά.

Ενδεικτική ανάρτηση:

Τι ισχύει;

Σύμφωνα με τη WWF, «Την περίοδο 1956-1985 στην Ελλάδα είχαμε κατά μέσο όρο 800 περίπου πυρκαγιές το χρόνο που έκαιγαν αντίστοιχα, περισσότερα από 200.000 στρέμματα. Τις πολύ ξηρές χρονιές το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό: το 1985, σημειώθηκαν 1.412 πυρκαγιές που έκαψαν 1.047.000 στρέμματα! Η έκταση και η ένταση των πυρκαγιών στην Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το καλοκαίρι του 2007 όταν κάηκαν σχεδόν 3.000.000 στρέμματα. Το πρόβλημα είναι εξίσου έντονο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες του νότου (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία), αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη με εναλλαγή υγρών και πολύ ξηρών περιόδων (περιοχές των ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότιος Αφρική κ.ά.)»

Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη (σελ. 19) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), «Ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών (σταθερός έως το 1975 με περίπου 700 περιστατικά ανά έτος) παρουσίασε αυξητική τάση τα επόμενα χρόνια 20 χρόνια, ανερχόμενος σε αρκετές χιλιάδες περιστατικά, ενώ τα τελευταία έτη, μετά την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα (1998), τα μεγέθη παρουσίασαν σχετική σταθερότητα.»

Στα παρακάτω γραφήματα βλέπουμε ακριβώς τον αριθμό των πυρκαγιών, καθώς και τη καμένη έκταση ανά έτος. Σε κόκκινο πλαίσιο, η περίοδος της επταετίας.

Από τα ανωτέρω γίνεται εύκολα κατανοητό πως ο ισχυρισμός ότι «ΣΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ !!!» είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites-ekpaideusi-eksetaseis
Γενικά Λύκεια και Λύκεια ΕΑΕ: Πότε θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε. σχολικού έτους 2023-2024
Γενικά Λύκεια και Λύκεια ΕΑΕ: Πότε θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Πρόσκληση
2ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης - Πότε θα πραγματοποιηθεί
2ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο»
2ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης - Πότε θα πραγματοποιηθεί