Thumbnail
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε την Πέμπτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητα και διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 819 άτομα (639 Έλληνες και 180 αλλοδαπούς), καθώς και σε 628 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 120 άτομα (82 Έλληνες και 38 αλλοδαποί).

Συνελήφθησαν 74 άτομα (51 Έλληνες και 23 αλλοδαποί), και συγκεκριμένα 12 στην Αργολίδα (για ναρκωτικά, καταδικαστικό έγγραφο, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράνομο υπαίθριο εμπόριο και παράνομη διαμονή στη χώρα), 7 στην Αρκαδία (για καταδικαστικά έγγραφα, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη διαμονή), 17 στην Κορινθία (για ναρκωτικά, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες, κλοπή οχήματος, καταδικαστικό έγγραφο, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη διαμονή), 18 στη Λακωνία (για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη διαμονή), καθώς και 20 στη Μεσσηνία (για ναρκωτικά, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, καταδικαστικά έγγραφα, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη διαμονή).

  • Έξι στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράτυπα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία περίπτωση κλοπής οχήματος, που είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου, ενώ κατηγορούμενοι είναι και οι 34χρονοι γονείς του, για παραμέληση της εποπτείας του.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο περιπτώσεις κλοπής σε οχήματα, που είχαν γίνει στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου, για διακεκριμένες κλοπές.
  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε κατοικίες (22/11/2014, 18/7/2018 και 5/10/2018, αντίστοιχα), σε τοπικές κοινότητες του δήμου Καλαμάτας και στην Καλαμάτα. Σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος 18χρονου, 55χρονου και 52χρονου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατασχέθηκαν:

  • Χασίς συνολικού βάρους 28,6 γραμμαρίων στην Αργολίδα.
  • Μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς, 32 ναρκωτικά χάπια, 4 μαχαίρια, τρεις φορητοί πομποδέκτες και μία βάση ασυρμάτου στην Κορινθία και
  • Μικροποσότητες και τσιγαριλίκι χασίς στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...