Thumbnail
Ήθελαν να πλήξουν τον Αριστείδη Φλώρο

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αρχίζει σήμερα η δίκη για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στο εδώλιο θα καθίσουν 5 αλλοδαποί που αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών για τη στυγερή δολοφονία τον Οκτώβριο του 2017, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο επί της οδού Ασκληπιού.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, δύο ως φυσικοί αυτουργοί και τρεις ως ηθικοί, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστών. Οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Μικέλα Κάστριοτ και ο Αλέξανδρος Μάτα ενώ ως ηθικοί αυτουργοί κατηγορούνται οι Κλόντιαν Λεκοτσάι, ο Άρμπερ Μπάκο και ο Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στην αντιδικία με την Energa. 

Ο Κάστριος έχει ομολογήσει ότι πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, έχοντας πάρει εντολή από τους Μπάκο και Ντούλτσε.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δύο μήνες πριν από την δολοφονία, τον πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης του από τη φυλακή και τού είπε ότι θα του έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσει στο πόδι τον δικηγόρο του Αριστείδη Φλώρου, δηλαδή τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

«Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας τα έφερε μία άγνωστη κοπέλα, μια μέρα στο Μπουρνάζι. Ο δικηγόρος αυτός, απ' ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος.

Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα. Εγώ έκανα παρέα με ένα παιδί, που τον φωνάζω «μικρό». Του πρότεινα να κάνουμε μαζί τη δουλειά και να πάρουμε από 10.000 και αυτός δέχτηκε», είπε στην κατάθεση του.

«Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου, για να κάνουμε τον Φλώρο να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε», είπε ο δράστης, υποστηρίζοντας ότι τον σκότωσε κατά λάθος, αφού ήθελε να τον εκφοβίσει.

«Κάποια στιγμή άκουσα τον «μικρό» να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύρναγα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».

Για την μεταγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο, δεν αποκλείεται η εκδίκαση της υπόθεσης να αναβληθεί ή να διακοπεί, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως κανείς δικηγόρους δεν δέχθηκε να υπερασπιστεί τους κατηγορουμένους.

Σε μια τέτοια περίπτωση το δικαστήριο θα προχωρήσει στο διορισμό δικηγόρων και η δίκη θα διακοπεί προκειμένου οι συνήγοροι που θα διοριστούν να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Οι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία Μπάκο και Ντούλτσε είχαν απασχολήσει πρόσφατα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, η οποία είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Για την υπόθεση αυτή, οι δυο Αλβανοί είχαν καταδικαστεί σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξη αντιστοίχως. Εκτός όμως από τους Μπάκο και Ντούλτσε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου είχε κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός της και ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο μιας εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας και με αναπηρία άνω του 70%.

Σε ό,τι αφορά στη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν ένας εκ των συνηγόρων του Αρ. Φλώρου στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa, ο κατηγορούμενος Μικέλα Κάστριοτ είχε ομολογήσει στις αρχές ότι δολοφόνησε τον ποινικολόγο έπειτα από εντολή των συγκατηγορουμένων του Μπάκο και Ντούλτσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ethniko-arxaiologiko-mouseio-1.jpg
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Πώς θα κάνετε αίτηση για 75 προλήψεις αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις