Thumbnail
ΠΝΟ

Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου η διοίκηση της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει ή θα αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει ολοκληρώνεται στις 12 το βράδυ της Παρασκευής.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον οποίο έθεσαν για μια φορά ακόμα τα αιτήματά τους.

Σκηνικό «κοινωνικού αυτοματισμού» στην Κρήτη

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς οι ναυτεργάτες έχουν προκηρύξει απεργία που λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Από το πρωί οι ναυτεργάτες είχαν ριχτεί στη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ οπότε και θα καθορίσει τη στάση της. Χτες, τη σκυτάλη των εργοδοτικών παρεμβάσεων ενάντια στην απεργία πήρε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), που έκανε λόγο για «εκβιαστικές διεκδικήσεις» που καθιστούν «αιχμάλωτους» τους τουριστικούς πράκτορες.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο Ριζοσπάστης, κινήσεις που δείχνουν ότι προετοιμάζεται το γνωστό σκηνικό «κοινωνικού αυτοματισμού», με κινητοποιήσεις αγροτών ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες, βρίσκονταν χτες σε εξέλιξη στην Κρήτη. Αγρότες του νησιού κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση, λόγω αναρμοδιότητας, και οι αγρότες, μέσω του δικηγόρου τους, προτίθενται να καταθέσουν την αίτηση στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Για μια ακόμα φορά, βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια να στραφεί η μικρομεσαία αγροτιά ενάντια στους ναυτεργάτες, βγάζοντας λάδι τον πραγματικό ένοχο, συσκοτίζοντας ποιος είναι ο κοινός αντίπαλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλίας Μίχος
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
γερασιμος σιασος
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα
Ομιλία του του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, στο 2ο Star Forum, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας με κεντρικά θέματα συζήτησης...
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα